PICADA D’ULLET AL MOVIMENT #FREEBRITNEY

Congressistes dels EUA presenten un projecte de llei a favor de Britney Spears

Dos senadors, un del Partit Republicà i l’altre del Demòcrata nord-americà, van presentar aquest dimarts un projecte de llei que pretén facilitar canvis en la tutela legal de la cantant

Congressistes dels EUA presenten un projecte de llei a favor de Britney Spears

EFE

2
Es llegeix en minuts

Dos congressistes als EUA, un del Partit Republicà i l’altre del Demòcrata, han presentat un projecte de llei que pretén facilitar canvis en la tutela legal de Britney Spears i altres persones afectades.

La iniciativa, que posa d’exemple el cas de la cantant, porta com a nom «llei de llibertat i dret a emancipar-se de l’explotació», que respon a ‘FREE Act’ per les seves sigles en anglès (‘Freedom and Right to Emancipate from Exploitation Act’), una picada d’ullet al moviment #FreeBritney.

«Amb la FREE Act, alliberaríem la Britney juntament amb la innombrable quantitat d’avis i persones amb discapacitats abusades i explotades per un sistema trencat», va assegurar en un comunicat el congressista demòcrata Charlie Crist (Florida), impulsor del projecte juntament amb la republicana Nancy Mace (Carolina del Sud).

La llei permetria que les persones tutelades puguin demanar la retirada d’un tutor i reemplaçar-lo per un altre familiar, empleat públic o professional privat.

En l’actualitat, els afectats per la tutela legal han de demostrar que s’ha perpetrat abús o frau per aconseguir canvis substancials, una cosa difícil ja que el mateix disseny del mecanisme legal redueix les seves competències i han d’estar en tot moment representats per un advocat designat pels jutjats, segons informa Efe.

«Volem assegurar-nos que afegim transparència i responsabilitat al procés de tutela. La tutela de Britney Spears és un malson. Si això li pot passar a ella, li pot passar a qualsevol», va afegir Mace.

El projecte legislatiu no és l’únic gest que la política nord-americana ha tingut davant el cas de Britney. Un grup de legisladors republicans dels EUA van convidar fa unes setmanes la cantant a testificar davant el Congrés per explicar la batalla legal que deslliura contra el seu pare, Jamie Spears, per la tutela que des de fa 13 anys controla tots els aspectes de la seva vida.

El cas de Spears ha provocat la simpatia dels republicans, perquè, al seu parer, la tutela imposada sobre l’artista infringeix alguns dels principis bàsics més importants de la seva ideologia, com l’individualisme, la llibertat i la independència de l’Estat.

Legisladors dels EUA conviden Spears a testificar davant el Congrés

Notícies relacionades

Però també alguns demòcrates han expressat la seva solidaritat amb la intèrpret de ‘Toxic’. Per exemple, els senadors demòcrates Elizabeth Warren i Bob Casey van demanar al secretari de Salut, Xavier Becerra, i al fiscal general, Merrick Garland, més informació sobre la figura legal que permet que el pare de Britney tingui ple control sobre el patrimoni de l’artista, valorat en 60 milions de dòlars.

Sobre la batalla legal de Spears, el Tribunal Superior de Los Angeles va permetre la setmana passada que pugui escollir el seu propi advocat, un canvi substancial que crea precedent en la tutela després de les dimissions del seu anterior advocat designat, el seu representant artístic i un fons d’inversió que controlava la seva riquesa.