De l’edició ‘Swimsuit’

Leyna Bloom, primera model trans a copar la portada de ‘Sports Illustrated’

«Aquest moment cura molt dolor al món», assegura la també ballarina, actriu i activista nord-americana de 27 anys

  • L’any passat la revista ja va fitxar Valentina Sampaio com la seva primera model trans

Leyna Bloom, primera model trans a copar la portada de ‘Sports Illustrated’

'SPORT ILLUSTRATET'

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Leyna Bloom ha fet història a ‘Sports Illustrated’. La model, actriu i activista nord-americana s’ha convertit en la primera trans negra a protagonitzar l’edició ‘Swimsuit’ de la famosa revista, l’especial d’agost de la qual arribarà als quioscos dijous que ve, 22 de juliol.

Bloom, que va començar la carrera com a ballarina de saló, és una de les models transgènere més conegudes sobretot a partir del 2017, quan va desfilar a la Setmana de la Moda de Nova York el 2017.

La maniquí, que va néixer a Chicago fa 27 anys al si d’una família negra i filipina, ha reflexionat sobre el seu èxit històric a les seves xarxes socials. «Aquest moment cura molt dolor al món. Ens mereixem aquest moment; hem esperat milions d’anys per aparèixer com a supervivents i ser vistos com a éssers humans plens de sorpresa», ha escrit amb la foto de la portada.

Bloom ha parlat abans obertament sobre la seva lluita per firmar amb una agència de models i aconseguir feines de model més importants.

L’interès de Bloom pel modelatge i la dansa li ve heretat. Sempre es va imaginar que el seu futur estaria relacionat amb la moda; mentre creixia al South Side de Chicago, on la seva àvia impartia classes de ball de saló i de passarel·la. «D’allà és d’on vinc», ha explicat alguna vegada. Bloom va seguir els seus somnis fins a la ciutat de Nova York a l’edat de 17 anys, i va haver de sentir molts ‘no’ abans de ser descoberta en una botiga al Soho.

«Vaig veure que no hi havia representació trans al món de la moda, així que vaig sentir que mai podria fer això. Només volia que em veiessin al món i que la gent sabés que la gent com jo existeix i que som bonics», ha confessat.

La supermodel Tyra Banks, la primera dona negra a aparèixer sola a la ‘bíblia del biquini’ el 1997, va ser a una sessió de fotos amb Bloom, que s’ha unit a l’edició ‘Swimsuit’ 2021 a dues dones de color més: la rapera Megan Thee Stallion i la tennista professional Naomi Osaka.

«Moltes formes de bellesa»

«Si hi ha una cosa que les nostres models de portada tenen en comú és que no tenen res de comú. Són diferents, venen de famílies diferents i tenen diferents passions i inspiracions. Però cada una és un recordatori que la bellesa es presenta de moltes formes», ha volgut remarcar l’editor de ‘Sports Illustrated’, MJ Day.

La selecció històrica de Bloom va ser anunciada per la revista a principis d’aquest any. «Mai m’hauria imaginat que naixeria en el moment en què una cosa així passa a algú amb el meu to de pell i amb algú amb la meva experiència», va explicar Bloom a ABC News al març.

Per a la seva espectacular foto de portada, Bloom llueix un vestit de bany blanc de Gil Rodríguez, i ha sigut retratada per Yu Tsai al TK Hard Rock Hotel & Casino d’Atlantic City.

Bloom, que ha sigut nomenada per la revista ‘Glamour’ com una de les «sis dones que estan donant forma al futur de la moda», també ha aparegut a ‘Vogue India’ i en campanyes de marques com H&M i Levi’s.

Notícies relacionades

«La Leyna és llegendària al món de l’activisme, sorprenentment bonica i té un innegable sentit de si mateixa que brilla en el moment en què camina al set», ha dit d’ella l’editor de la revista. «Ens sentim honrats de tenir-la a l’edició d’aquest any i entenem l’efecte que tindrà en tants altres. Ella s’uneix al nostre equip, no pel que representa, sinó per la seva bellesa, compromís i desig de deixar el món com un lloc millor», ha rematat Day.

L’edició de vestits de bany de ‘Sports Illustrated’ s’ha compromès a triar una gamma més diversa de models en els últims anys. L’any passat, Valentina Sampaio va ser la primera dona trans a aparèixer a les pàgines interiors de l’edició. Aquest model també té al seu historial el fet de ser la primera model trans fitxada per Victoria’s Secret.

Temes:

Models