Nou ‘single’

Nathy Peluso es torna ‘Mafiosa’ per llançar el ‘hit’ feminista i salser de l’estiu

La nova cançó de la diva i compositora argentina és un himne a l’empoderament femení

Nathy Peluso es torna ‘Mafiosa’ per llançar el ‘hit’ feminista i salser de l’estiu
2
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«¿Qué mierda le pasa a los hombres cuando se trata de una mujer?» ¿Acaso le tienen miedo a las mujeres poderosas?», canta Nathy Peluso en el seu nou single, ‘Mafiosa’, cridat a convertir-se en el ‘hit’ feminista de l’estiu. La diva argentina de 26 anys, que tant va fer parlar a l’última gala dels Goya amb la seva transgressora versió de ‘La violetera’, fa tot un al·legat de l’empoderament femení en altre dels seus himnes sobre dones que no temen res ni a ningú, aquesta vegada al ritme d’una salsa que té molta part de grans referents com Gloria Stefan i Celia Cruz.

Amb aquest tema, en què Peluso torna a demostrar la seva desimboltura per fusionar gèneres sense manies (en aquest, cas la música urbana amb la salsa), la cantant i compositora recrimina l’actitud de certs homes en les relacions amoroses: els que s’«espanten», «se¡n penedeixen» o «posen excuses» per passar després inadvertits. «e rumorea que hay dos clases de pendejos: el que habla por la espalda y el que se mira al espejo», canta en una de les estrofes de ‘Mafiosa’. Tot un clatellot al patriarcat, contra el qual sempre s’ha sublevat, igual que ha criticat la desigualtat entre homes i dones en temes com ‘Corashe’ i ‘Business Woman’ («Tengo negocios que dirigir yo sola / Hago guita desde que nací bien piola», cridava als quatre vents).

«Que me teman los hombres malos cuando yo llego en mi carro. Los man se desesperan, se asustan y aceleran», proclama l’artista a ‘Mafiosa’ mentre balla al capó d’un cotxe, a sobre d’una taula, ensenya un ganivet amagat a la cuixa o tira amb força un plat a terra.

Notícies relacionades

Per al seu nou ‘single’, Peluso ha tornat a comptar amb la col·laboració de Rafa Arcaute, guanyador de 13 Grammy Llatins i el seu productor de capçalera. El videoclip de ‘Mafiosa’ és obra de The Movement, que ja va col·laborar estretament amb Nathy Peluso a ‘Calambre’, i de la mateixa artista, que s’ha encarregat de la direcció creativa per demostrar que no només li surten bé les lletres, sinó també el moviment.

El públic podrà ser testimoni d’això a l’imminent Calambre Tour, que dona el tret de sortida aquest dissabte 10 de juliol a Tarifa i que la farà passar per Barcelona, la ciutat de residència de Peluso, el pròxim dia 17. Totes les entrades per a la capital catalana en aquesta cita del festival Jardins de Pedralbes estan ja venudes.