Tindrà tres temporades

En marxa la ‘The crown’ espanyola sobre el llibre de Pilar Eyre ‘Yo, el Rey’

Javier Olivares (’El Ministerio del Tiempo’ i ‘Isabel’) ja està desenvolupant amb The Mediapro Studio l’adaptació televisiva basada en el regnat de Joan Carles I

En marxa la ‘The crown’ espanyola sobre el llibre de Pilar Eyre ‘Yo, el Rey’
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’últim llibre supervendes de la periodista Pilar Eyre, ‘Yo, el Rey,’ serà la base sobre la qual se sustenta la pròxima ‘The crown’ espanyola i que retratarà el regnat de l’emèrit Joan Carles I. Produïda per The Mediapro Studio, la sèrie estarà escrita i dirigida per Javier Olivares, que ja té en el seu historial ficcions de gran èxit com ‘El Ministerio del Tiempo’ o ‘Isabel’.

L’especialista a la Casa Reial i una de les que coneix més bé les intrigues de la monarquia espanyola, en especial, els anys de regnat de Joan Carles de Borbó, anunciava aquest diumenge a les xarxes socials el projecte, i la seva alegria era màxima. No en va Eyre (Barcelona, 1951) ha dedicat bona part de la seva vida a l’anàlisi de la família reial, amb llibres com ‘La soledad de la Reina’ (2012), que no va agradar ni un pèl a la Zarzuela, i amb nombrosíssims articles quan Joan Carles I encara era intocable.

El nou projecte d’Olivares portarà per títol ‘El Rey’ i es dividirà en tres temporades, cada unes de les quals tindrà entre 10 i 12 capítols, segons ha avançat ‘El País’. El drama estarà marcat per tres actes ben diferenciats i perfectament reconeguts per la ciutadania: «Una ascensió que va ser molt dura, un auge en què tots els espanyols érem joancarlistes i un xoc final, al constatar el que no vam voler veure», ha explicat el director i guionista al rotatiu.

«El llibre és una mina»

El projecte es troba en les seves primeres fases, tant és així que encara no s’ha especificat a quin canal de televisió o plataforma de ‘streaming’ s’emetrà.

El llibre d’Eyre és «una mina d’or, una joia narrativa», ha qualificat Olivares, que destaca les nombroses curiositats sobre el regnat de l’emèrit que la periodista ha pogut recopilar en aquesta biografia publicada el 2020.

Notícies relacionades

Entre els episodis més polèmics de la vida de Joan Carles I, per exemple, es troba la presumpta relació amb l’actriu Bárbara Rey; el seu festeig amb Corinna Larsen; els problemes conjugals amb la reina Sofia; les diferències amb l’actual reina Letícia, o els primers escàndols fiscals.

Per la seva banda, el desembre passat Mediaset va anunciar la posada en marxa d’‘El Emérito’, una nova ficció sobre l’última etapa del regnat de Joan Carles I i el seu relleu al capdavant de la direcció de l’Estat. El grup de Fuencarral va avançar en un comunicat que la sèrie, produïda per Mandarina, començaria a rodar-se el 2021. La sèrie se centrarà en la mediàtica figura del monarca durant els últims anys en què va representar l’Estat, en l’entorn d’una postcrisi econòmica iniciada el 2008, que deixava una profunda empremta en la societat espanyola. Fins ara no s’han sabut nous detalls sobre aquest projecte.