En el programa ‘Today’

Gunther, el cambrer de ‘Friends’, revela que té un càncer molt avançat

  • Li van diagnosticar càncer de pròstata el 2018 però durant la pandèmia no va poder tractar-se i ara se li ha estès als ossos

  • Durant l’especial de la reunió de ‘Friends’ no va voler donar a conèixer la seva malaltia per no espatllar el moment

Gunther, el cambrer de ‘Friends’, revela que té un càncer molt avançat

TWITTER / @TODAYshow

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un dels secundaris més carismàtics de la sèrie ‘Friends’, James Michael Tyler, que durant una dècada va donar vida a Gunther, el cambrer ros de Central Perk, ha explicat a la tele que té càncer de pròstata en fase quatre. L’actor, de 59 anys, ha explicat en una entrevista en el programa ‘Today’, de l’NBC, que li van diagnosticar la malaltia el setembre del 2018, després d’una exploració física rutinària. La mala notícia és que el càncer s’ha estès des d’aleshores als seus ossos i ja no pot caminar. Actualment està rebent quimioteràpia.

Amb bastanta temperància ha explicat al presentador de l’espai, Craig Melvin: «Amb el temps, ja saps, probablement m’atraparà».

«Jo tenia 56 anys en aquell moment, i em va sortir un número extraordinàriament alt el PSA, que és un antigen prostàtic específic. Així que vaig saber immediatament quan em vaig connectar i vaig veure els resultats de la meva anàlisi de sang que òbviament hi havia una cosa que estava bastant malament», ha explicat. «Gairebé immediatament, el meu metge em va trucar i em va dir: ‘Escolta, necessito que vinguis demà perquè sospito que podries tenir un problema bastant greu de pròstata’», ha prosseguit Tyler.

Durant la pandèmia no va poder realitzar-se cap altra prova pertinent, i mentrestant el càncer va continuar avançant fins als seus ossos, i ara es troba en fase quatre. «Càncer en etapa tardana –ha relatat–, així que, ja saps, probablement m’atraparà», ha dit amb resignació.

L’actor ha aprofitat l’oportunitat per instar els homes que es facin revisions. «Hi ha altres opcions disponibles per als homes si ho detecten abans que jo», ha assegurat.

Tyler, que ara va en cadira de rodes, es va emocionar durant l’entrevista al parlar de la seva parella: «Ha sigut la meva força absoluta durant tot això». I ha lamentat no haver fet les coses de cap altra manera: «Hauria anat abans [al metge] i, amb sort, l’hauríem agafat abans».

Silenci durant la reunió

El mític Gunther, molt popular entre els fanàtics de la sèrie, va aparèixer durant uns instants durant l’especial d’HBO de la reunió dels sis protagonistes de ‘Friends’ presentat per James Corden. Però ell no es va asseure al mític sofà, sinó que va fer una aparició des del saló de casa seva. Va ser una decisió seva a consciència: «No volia que fos com ‘Ah, i per cert, el Gunther té càncer’».

«Honestament, van ser els 10 anys més memorables de la meva vida», va dir en la seva connexió a través de Zoom. «No podria haver imaginat una millor experiència. Va ser un plaer treballar amb vosaltres», va reblar.

Segons ha explicat Tyler, Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courteney Cox, David Schwimmer i Lisa Kudrow, tots, coneixien el seu diagnòstic. «David [qui va interpretar Ross] ha mantingut contacte amb mi a través d’Instagram. Els productors estan al corrent, de fet, ho saben des de fa molt temps», ha dit.

La màgia del personatge de Tyler per als seguidors de ‘Friends’ era precisament la inexpressivitat de la seva expressió. La seva impassibilitat i els silencis que deixava flotant a l’aire.

Notícies relacionades

A més de ‘Friends’, Tyler es va reunir amb el seu company de ‘Friends’ Matt LeBlanc el 2012 per a un episodi d’una comèdia de situació de la BBC, interpretant un entrenador d’hoquei sobre gel. També ha aparegut en diverses pel·lícules, com ‘The Disturbance at Dinner’, ‘Foreign Correspondents’, ‘Motel Blue’ i ‘Jason’s Big Problem’.

A ‘Friends’ va ser el cambrer i gerent de la cafeteria Central Perk, on també va treballar en les primeres temporades la Rachel, el personatge interpretat per Jennifer Anniston, i per la qual Gunther se sentia atret.