ESDEVENIMENT TELEVISIU

Un mar de llàgrimes a la reunió de ‘Friends’

  • Dijous s’estrena a HBO l’esperat especial en què els actors de la mítica ‘sitcom’ es reuneixen al plató original i són entrevistats per James Corden

Un mar de llàgrimes a la reunió de ‘Friends’

HBO

3
Es llegeix en minuts
Juan Manuel Freire
Juan Manuel Freire

Periodista

Especialista en sèries, cinema, música i cultura pop

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Ja ho voldrien molts fans (d’altres, més puristes, potser no), però el cas és que no, no torna ‘Friends’, no almenys en forma ‘revival’ de veritat. El que podrà veure’s des de dijous a HBO és un especial televisiu de 103 minuts en què tots els actors principals tornen a estar junts a la mateixa habitació per, pel que sembla, només segona vegada des del final de la mítica ‘sitcom’ el 2004.

No és qualsevol habitació: bona part de ‘Friends: The reunion’ es desenvolupa al mateix plató on es va rodar la sèrie original, l’Stage 24 de l’estudi de Warner Bros. a Burbank (Califòrnia). Tornem a trepitjar els mítics escenaris de la sèrie, amb la millor companyia, disset anys després de tancar-se la porta de l’apartament 20 per última vegada. 

El primer a arribar és David Schwimmer, més conegut com el paleontòleg Ross Geller, i amb ell veiem els primers ulls plorosos, que no seran els últims. Ja sigui per emoció veritable o talent interpretatiu, el repartiment de la sèrie ens brinda un festival de llàgrimes nostàlgiques. Jennifer Aniston, àlies Rachel, demana la caixa de mocadors tot just retrobar-se amb els seus col·legues. Courteney Cox, àlies Monica, tampoc sap contenir el desbordament emocional. Matt LeBlanc, àlies Joey, sembla el més relaxat. Matthew Perry, àlies Chandler, el més absent. 

Una xerrada davant la font

L’especial es divideix en dues grans trames paral·leles: d’una banda, hi ha aquesta visita emocional al vell plató, on els amics revisiten vells moments de la feina o la ficció, a més de llegir parts mítiques d’episodis; i, de l’altra, la xerrada moderada pel ‘showman’ tot terreny James Corden davant la mateixa font que apareixia als crèdits inicials, que no és a Nova York, sinó als esmentats estudis de Warner Bros. Entre el públic, algunes cares mítiques, com Elliott Gould i Christine Pickles, els pares del Ross en la ficció. 

Durant el viatge es recorden històries curioses, com l’aposta gairebé temerària dels creadors per una Jennifer Aniston llavors involucrada paral·lelament en una sèrie per a CBS (si arriba a fer-se temporada completa, s’haurien hagut de rodar tres episodis de ‘Friends’ per segona vegada), o l’accident de LeBlanc durant el rodatge d’‘En el que nadie está listo’: un salt sobre el sofà preferit i una espatlla dislocada. Sorgeixen també inseguretats curioses: pel que sembla, ni Lisa Kudrow, àlies Phoebe, ni LeBlanc són gaire fans de veure’s a si mateixos en una pantalla i encara no han vist algunes temporades.

Presències curioses

A tot això cal afegir petits clips testimonials de famosos d’allò més diversos. Es podia esperar la presència de Reese Witherspoon, que va aparèixer a la sisena temporada com a germana petita de la Rachel. Més inesperat (tot i que és ubic), el grup pop sud-coreà BTS, que encapçala un bloc sobre fans de ‘Friends’ d’arreu del món i el poder de la televisió per resoldre carències afectives. Apareix fins i tot la Nobel de la Pau Malala Yousafza, fan declarada (és clar) de l’episodi ‘El de la rutina’, el de la fabulosa coreografia d’institut del Ross i la Monica. 

També hi ha testimonis sentits de David Beckham («soc com la Monica, un friqui de la neteja») o Kit Harington («soc de la família Geller, neuròtic fins a la medul·la») i una peculiar desfilada de moda en què participen Cara Delevingne i altres convidats més inesperats.

Notícies relacionades

‘Friends: The reunion’ va començar com a artifici promocional per al llançament als Estats Units, el maig del 2020, d’HBO Max, la plataforma que allotja la sèrie en exclusiva (i en què aviat es transformarà el nostre HBO). Encara té aromes de publireportatge, però almenys és un d’alt nivell i que manté el ritme i la desfilada de sorpreses (algunes encara no es poden revelar) en tot moment. 

Per a una continuació de la ficció podem esperar asseguts. Els creadors, David Crane i Marta Kauffman, ho han dit moltes vegades: ‘Friends’ és una sèrie sobre aquell moment de la vida en què els teus amics són la teva família. I, al final d’aquesta història, tots tenien relacions prometedores o descendència de qui cuidar, és a dir, veritables famílies. Per seguir la història caldria carregar-se moltes felicitats, una cosa que ningú involucrat en ‘Friends’ es planteja ni per un moment. 

Temes:

Sèries