Declaració davant el jutge

Josep Maria Mainat, sobre la seva ex: «Em va agredir físicament, em vaig acabar dessagnant»

  • Dobrowolski li va llançar diversos objectes, entre els quals un pot de melmelada, segons el seu advocat

Josep Maria Mainat, sobre la seva ex: «Em va agredir físicament, em vaig acabar dessagnant»
4
Es llegeix en minuts

El productor televisiu Josep María Mainat i la seva ex, Ángela Dobrowolski, han tornat a veure’s les cares als tribunals aquest divendres. Ell ha arribat al Jutjat d’Instrucció 13 de Barcelona, a la Ciutat de la Justícia, i li ha demanat al jutge una ordre de protecció després de denunciar per maltractaments en l’àmbit familiar la seva exdona, que també ha declarat per videoconferència des de la presó. L’alemanya està detinguda des del 4 de gener, quan intentava assaltar la vivenda de Mainat.

Les diligències es van iniciar l’octubre del 2020 i Mainat va declarar com a víctima el mateix mes, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Les parts han comparegut per resoldre sobre l’ordre de protecció que va demanar Mainat.

Al sortir del jutjat, un afectat productor ha explicat que la presumpta agressió que s’ha abordat aquest divendres «va ser l’inici» dels conflictes entre tots dos, i va ser arran d’aquest incident quan va decidir marxar de la casa on convivien. «Em va agredir físicament, em vaig acabar dessagnant», ha relatat Mainat. El músic també ha confessat que se sent amenaçat per la seva ex, i ha posat com a exemple l’intent d’ella d’assaltar la casa de Canet de Mar (Maresme).

«Estic molt malament», ha assegurat l’exmembre de La Trinca, que ha raonat davant la premsa els motius que l’han portat a sol·licitar protecció judicial de la seva exdona. «Perquè el fet per si mateix ho demana, ha de ser així. Això d’avui no té importància, és una causa més que se suma a altres causes. Jo he anat denunciant, però no sempre es resolen en l’ordre en què ho vaig denunciar. En aquest incident que estem jutjant es veu la falta de control que té l’Ángela en alguns moments concrets».

«Tranquil» però «trist»

Preguntat sobre com està pel fet que Dobrowolski sigui a la presó, Mainat sosté: «No estic content que sigui a la presó. És el que menys s’assembla a un ‘happy end’. Estic més tranquil, per descomptat, però estic trist».

Mainat ha confessat quin ha sigut, per a ell, el dia més complicat des que va iniciar la seva guerra amb la mare dels seus fills: «El dia que va assaltar la vivenda va ser bastant dur. Hi havia la gent que treballa a casa i estaven tots espantats. La policia cridant ‘aturi’s’ i estar a casa patint. Va ser un assetjament molt greu aquell dia, va ser el pitjor de tots. Ho vaig viure malament. Quan se’n va anar detinguda en una llitera vestida de ninja vaig pensar, una altra vegada... fatal».

És per aquesta raó que el productor va sol·licitar, al sentir-se amenaçat, una ordre de protecció contra Dobrowolski. «Si una persona entra de nit per la teulada de casa teva, intenta colar-se dins, és una amenaça evidentment», ha confessat.

Visites als nens

No obstant, i molt taxatiu, l’exmembre de La Trinca ha desmentit que estigui impedint que Dobrowolski pugui veure els seus fills: «És el jutjat el que designa una ordre d’allunyament dels nens, jo vaig demanar l’ordre d’allunyament de mi, no dels nens. I mai ho he impedit. Cada vegada que hi ha hagut una visita programada hi he anat amb els nens i en alguna ocasió ella no s’ha presentat, però jo hi he anat cada vegada».

«Tot i que jo em retiri, el fiscal continuarà denunciant l’intent d’assassinat i els assalts», ha assegurat el productor, abans de referir-se a la seva situació a la presó: «Desitjaria que ella estigués bé. M’han dit que a la presó l’estan tractant, però no sé si és cert», ha admès. S’ha referit a ella com «una persona que era intel·ligent, assenyada i carinyosa», tot i que «ja no ho és»

Molt sincer, però sense entrar en quins problemes pot tenir Dobrowolski, Mainat creu que «se sumen diversos», tot i que ha dit que ell no és psiquiatre per diagnosticar-los. Segons el seu parer, l’envolten persones que «no són una bona influència per a ella». També s’ha referit a altres problemes: «Consum d’estupefaents segurament i algun problema psíquic. Això és un còctel que fa que ara sigui una altra persona».

«No només hi he tingut fills, sinó que he sigut molt feliç amb ella», ha rematat el productor.

Per la seva banda, l’advocat de Dobrowolski, Juan Carlos Galbán, ha exposat que la denúncia per presumptes maltractaments es basa en «una discussió» entre la parella.

El pot de melmelada

«Li va llançar el que tenia a prop de la mà. Li va llançar un coixí, una caixa de medicaments, el que tenia a prop, i també hi havia un pot de melmelada», ha dit el lletrat, que ha explicat que això només va causar a Mainat una lesió superficial.

Notícies relacionades

Segons l’advocat de l’alemanya, que situa els fets el 2019 i no el 2020, al presentar la denúncia per aquests fets, Mainat no va demanar protecció, sinó que ho va fer més tard, després del presumpte intent d’assassinat.

«Si el fet per si mateix no justifica aquesta mesura de prohibició d’aproximació, de cap manera es pot acordar emparant-se en altres procediments que ja tenen mesures cautelars, perquè estaríem penalitzant doblement aquests fets», ha criticat.