L’endemà

¿Què faran els fills del clan Trump sense l’empara de la Casa Blanca?

  • Mentre lvanka, la filla favorita de l’expresident, es prepara per fer el salt a la política, Donald Jr. i Eric seguiran al capdavant del conglomerat familiar, The Trump Organization

¿Què faran els fills del clan Trump sense l’empara de la Casa Blanca?
5
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

Mentre Donald Trump i la seva dona, Melania, esgotaven aquesta setmana les seves últimes hores a la Casa Blanca i un vaivé de tràilers de mudances partien des de Washington cap al seu pis de Nova York i la residència de Mar-a-Lago, a Palm Beach (Florida), els seus tres fills grans, Donald Junior, Ivanka i Eric, fruit del primer matrimoni de l’expresident amb la model txeca Ivana, projecten una nova vida sense els guanys i el poder dels que han fet ostentació durant aquests quatre anys que el seu pare ha exercit de líder mundial, un mandat que va expirar aquest dimecres, després de la presa de possessió del 47è president dels EUA, Joe Biden.

El primogènit, Donald Jr., ‘Don’, de 43 anys, s’ha convertit en el perfecte hereu del seu pare i el seu rol de vicepresident executiu de The Trump Organization li ha permès dirigir el conglomerat familiar durant aquests anys amb el seu germà Eric.

Don va estudiar Econòmiques a Pennsilvània i arran del divorci dels seus pares va deixar de parlar-se un temps amb el seu progenitor. Va treballar de cambrer i durant mesos va viure en un camió. Anys més tard, va tornar a Nova York i va fer les paus amb el pare.

Després de 13 anys de matrimoni amb la model Vanessa Kay Haydon i cinc fills en comú, l’empresari es va divorciar el 2018 per una infidelitat amb una concursant d’un programa de televisió. Actualment manté una relació estable amb Kimberly Guilfoyle, exfiscal i actual presentadora a la cadena Fox News.

Segons alguns mitjans nord-americans, Donald Jr. i el seu germà Eric seran els menys damnificats pel final de l’era Trump a la Casa Blanca, ja que tots dos seguiran al capdavant de la gestió de propietats i hotels en diferents parts del món. Això sí, caldrà esperar a veure com els afectarà l’‘impeachment’ contra Trump per «incitació a la rebel·lió» que ha posat en marxa l’oposició després de l’assalt al Capitoli.

Ivanka, la mà dreta del pare

Ivanka, la mà dreta del pareDesprés d’exercir d’assessora principal de la Casa Blanca durant la presidència del seu pare, Ivanka Trump, la segona filla de l’exmandatari, se n’anirà a viure a Florida amb el seu marit, Jared Kushner, i els seus tres fills.

Malgrat ser la mà dreta de Donald Trump, Ivanka ha sigut l’única de la família que ha pres una posició realista sobre la derrota del seu pare, segons assenyala una font a la CNN: «Malgrat el seu posicionament, sap que tot el seu futur, ara més que mai, està lligat al del seu pare, i ha de moure’s amb delicadesa».

Membres del Partit Republicà han anunciat que estan treballant perquè Ivanka, de 37 anys, entri en l’escena política amb un escó al Senat per Florida. «Ivanka només es va posar en política per ajudar el seu pare i donar-li suport amb l’agenda, però el que ara és clar és que ella és una potència política per dret propi», ha afirmat Jason Miller, assessor de l’expresident.

No obstant, la premsa nord-americana assegura que la que està més impacient per saltar a l’arena política és Lara, la dona d’Eric, el tercer fill de Donald Trump.

Algunes publicacions assenyalen que la comunicadora, de 38 anys, aspira a ocupar un escó al Senat per Carolina del Nord. De fet, l’actual presentadora de ‘Real News Update’ no és aliena a aquesta faceta, ja que va ser assessora de campanya del seu sogre en un parell d’ocasions, el 2016 i el 2020.

El seu marit Eric, de 37 anys i que dirigeix amb el seu germà gran Donald Jr. The Trump Organization, va concedir aquesta setmana una entrevista a l’agència AP en la qual va denunciar la censura i intolerància contra el seu pare. Al preguntar-li el periodista si creia que el seu progenitor va incitar a la insurrecció, Eric li va penjar el telèfon.

D’altra banda, hi ha Tiffany, fruit del segon matrimoni de Trump, amb Marla Maples. Potser és la menys coneguda, ja que amb prou feines va participar en la campanya electoral del seu pare.

La model, de 27 anys, va aprofitar el seu últim dia a la Casa Blanca per anunciar el compromís amb el seu nòvio, Michael Boulos. «Ha sigut un honor celebrar moltes fites, ocasions històriques i crear records amb la meva família aquí a la Casa Blanca. ¡Però cap de tan especial com el meu compromís amb el meu increïble promès Michael! ¡Em sento beneïda i emocionada pel pròxim capítol de les nostres vides», va escriure la noia al costat d’una fotografia de la parella, que va iniciar la relació fa tres anys.

Notícies relacionades

Finalment, hi ha Barron, el benjamí del mediàtic clan, el fill en comú de Donald Trump i la seva dona actual, Melania. De moment, es coneixen poques coses de l’adolescent, de 14 anys, però és clar que el noi ja apunta maneres, ja que des de petit ha mostrat sempre un fort caràcter, que recorda el del seu progenitor.

Ho va recordar el majordom de la família, Anthony Senecald, quan va explicar a la revista ‘Vanity Fair’ que als 5 anys li va dir: «Anthony, estàs acomiadat». Ho va fer quan l’empleat va entrar un matí a servir-li l’esmorzar. El nen emulava el seu pare, que apareixia a ‘El aprendiz’, un programa de televisió on buscava emprenedors, als quals s’expulsava del concurs amb aquesta mateixa frase amb què Barron va dir bon dia al seu majordom quan era molt petit.