Als EUA

Lady Gaga, Jennifer Lopez i Garth Brooks brillen en la investidura de Joe Biden

Els tres cantants posen la nota musical a la cerimònia de proclamació del 46è president dels Estats Units

L’artista d’origen porto-riqueny sorprèn amb la seva proclama en castellà enmig de la seva actuació: «Una nació sota Déu, indivisible, amb llibertat i justícia per a tothom»

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Poderoses i valentes, així s’han presentat Lady Gaga, amb un voluminós disseny de Schiaparelli Haute Couture adornat amb un fabulós colom daurat, símbol de la pau, i Jennifer López –amb un conjunt nivi de Chanel compost de pantalons, camisa i abric llarg–, totes dues enlluernadores.

Una emocionada Lady Gaga ha interpretat una versió dramàtica de l’himne nacional dels Estats Units vestida amb una enorme faldilla fúcsia i una brusa negra adornada amb l’au símbol de la pau. Radiant de plaer, Gaga s’ha girat en un moment per fer un gest cap a la bandera dels Estats Units que onejava dalt del Capitoli, la seu del Congrés que fa només dues setmanes va ser l’escenari d’un atac dels partidaris del president sortint, Donald Trump, que buscaven revertir l’elecció de Biden.

Jennifer Lopez, per la seva banda, ha sorprès a Washington tant pel seu missatge en castellà com pel seu impecable estilisme.

Ha sigut una cerimònia que tenia per objectiu promoure la unitat després d’una elecció divisiva.

Abans de la seva actuació, Gaga ha dit a Twitter que estava resant per un dia de pau. «La meva intenció és reconèixer el nostre passat, curar el nostre present i sentir passió per un futur en què treballem junts amb amor».

Jennifer Lopez ha interpretat un pupurri

L’artista novaiorquesa d’origen porto-riqueny, Jennifer Lopez, vestida amb pantalons blancs i un abric llarg a joc, ha interpretat un pupurri de ‘This land is your land’ –‘Aquesta terra és la teva terra’, composta per Woody Guthrie i convertida en un himne nacional, patriòtic i antifeixista– i ‘America The Beautiful –‘Amèrica la bella’–. A més, en la cerimònia d’investidura del president dels Estats Units, Joe Biden, ha recitat la part final del jurament de lleialtat en castellà.

Notícies relacionades

«Una nació, sota Déu, indivisible, amb llibertat i justícia per a tothom», ha recitat J-Lo al tancar la seva actuació.

Garth Brooks, ‘a cappella’

L’estrella de música country, Garth Brooks, ha sigut l’encarregat de rendir homenatge als nord-americans interpretant ‘Amazing grace’ ‘a cappella’. S’ha tret el barret Stetson negre –un barret mundialment conegut– per cantar la seva versió de la cançó i ha demanat als nord-americans en la cerimònia i a casa que cantessin amb ell l’últim vers. Brooks, que abans de participar en la cerimònia ha declarat «estar cansat d’estar dividit», ha actuat davant la petita audiència de convidats i sense les tradicionals multituds d’altres anys a causa de la pandèmia i de l’augment de seguretat després de l’assalt al Capitoli del dia 6.