NOU PROJECTE PER A AMAZON

Antonio Banderas i María Casado, una parella per a la reinvenció de l'entrevista

L'actor i la periodista s'uneixen a 'Escena en blanco y negro', primer espai creat per la seva nova productora

El programa assegura la supervivència del projecte teatral de l'actor a Màlaga després de la pandèmia

banderas casado car 1200

banderas casado car 1200

3
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

En temps de crisi toca reinventar-se, i així ho ha fet Antonio Banderas. Mentre ultima els detalls del seu pròxim musical, Teatro Soho Televisión, la nova productora televisiva creada amb la periodista María Casado, obre la porta a nous projectes i mercats. El primer a arribar serà ‘Escena en blanco y negro’, un espai d’entrevistes i actuacions musicals amb què l’actor malagueny aterra a Amazon Prime Video i per on desfilaran artistes de primer nivell com Vanesa Martín, David Bisbal, Pablo Alborán, Pasión Vega, Rozalén o Pablo López.

La producció, que s’estrenarà en el servei a finals d’any, constarà de set episodis que seran dirigits i presentats pel mateix Banderas, i comptarà, a més, amb la participació de Casado com a entrevistadora. «Estem creant un espai televisiu a la recerca de l’excel·lència», va destacar el malagueny. «Enmig d’una de les situacions més dramàtiques que ha viscut la humanitat en els últims temps, nosaltres busquem la veritat artística». Una tasca titànica, ja que el món de la cultura, especialment les arts escèniques, ha tingut molt difícil refugiar-se en altres espais, com si ha fet el cine amb les plataformes digitals.

Actuacions innovadores

L’objectiu del programa, expliquen, serà repassar la trajectòria dels convidats i l’impacte que el seu treball ha tingut en cada moment. A més, avancen des de la productora, s’inclouran «actuacions memorables d’una forma innovadora, que sorprendran tots els seus fans». Així, cada artista, a més del seu propi repertori, escollirà una cançó d’un altre artista que hagi marcat d’alguna forma la seva vida per interpretar-la en el programa. Moltes de les actuacions estaran acompanyades per l’Orquestra Simfònica de Màlaga, dirigida per Arturo Díez Boscovich, que exerceix al seu torn de director musical del programa. «És el projecte televisiu més bonic en el qual he treballat mai», va remarcar Casado, conductora de l’espai, «ha sigut màgic, un somni, una meravellosa aventura».

Des de Soho Televisión expliquen que ‘Escena en blanco y negro’ busca tornar a la música i als seus intèrprets «una finestra a l’art i a la música en estat pur, pròxima i directa». El programa, en format blanc i negre, trenca a més amb l’estètica habitual d’entrevistes, per donar més importància a l’ambient en el qual es desenvolupa, el Teatre Soho de Màlaga. Així mateix, Banderas serà l’encarregat d’obrir tots els episodis amb un monòleg a tall de reflexió sobre l’essencialitat de les arts, la música, o el teatre, i tancar-los amb un epíleg, a tall de retrat, sobre cadascun dels artistes que participen.

«Per nosaltres és un plaer poder fer arribar als nostres membres Prime aquesta nova producció presentada per dos mestres de cerimònies d’excepció, Antonio Banderas i María Casado, que serà molt especial per als amants de la música espanyola», destaca el cap de contingut a Espanya de Prime Video, Ricardo Cabornero. Segons la seva opinió, els espectadors podran veure una cosa diferent, «entrevistes íntimes en un espai únic, que marcaran la diferència».

Notícies relacionades

Tot i que el projecte de Teatro Soho Televisión es va plantejar inicialment com un complement a l’aposta cultural i empresarial que Banderas va voler liderar des de Màlaga, la realitat de la situació sanitària derivada del coronavirus va obligar a donar-li més valor. De fet, des de l’empresa remarquen que la posada en marxa de la productora i el programa de televisió per a Amazon han permès accelerar la sortida del erto de tot el personal del teatre després del confinament, i la immediata incorporació als seus llocs de treball per convertir l’escenari del Soho en un set de televisió.

En aquest sentit, i tal com va revelar l’actor malagueny fa uns dies, l’espai escènic començarà la temporada teatral ben aviat amb certes precaucions i un aforament màxim de 500 persones. «No ens rendirem, fugirem cap endavant», advertia Banderas durant la presentació de ‘Company’, el nou musical que s’estrenarà a la tardor del 2021 i que comptarà amb gran part de l’elenc d’‘A chorus line’, l’obra amb què va inaugurar el teatre la tardor passada.