monarquia britànica

El duc de Cambridge va superar l'ansietat davant de discursos per la seva mala vista

«Això hi ajuda perquè són rostres borrosos i perquè no pots veure ningú que t'està mirant mentre llegeixes», reconeix el fill del príncep Carles

zentauroepp40105643 william200528105350

zentauroepp40105643 william200528105350 / OLI SCARFF

1
Es llegeix en minuts
Efe

Guillem d’Anglaterra, duc de Cambridge i net de la reina Isabel II, ha admès que la seva vista deficient el va ajudar a superar l’ansietat que li produïa haver de pronunciar importants discursos, ja que veia borrosos els rostres de l’audiència.

El fill del príncep Carles i segon en la línia de successió al tron britànic, de 37 anys, va fer aquesta confessió amb motiu d’un documental sobre la importància de mantenir la salut mental.

Al parlar sobre una possible ansietat per ser centre de l’atenció mediàtica, el príncep Guillem va revelar que sí que va passar per això quan havia de fer discursos significatius.

«La meva visió va començar a disminuir una mica a mesura que em feia més gran, i no solia utilitzar lents de contacte quan estava treballant, així que quan pronunciava discursos no podia veure els rostres de ningú», va admetre el fill de la difunta Diana de Gal·les, en un documental que emetrà aquesta nit la cadena pública BBC.

Notícies relacionades

«I això hi ajuda –va agregar–, perquè són rostres borrosos i perquè no pots veure ningú que t’està mirant. Hi puc veure prou per llegir el paper i aquest tipus de coses, però no podria veure tota la sala. I això realment em va ajudar amb la meva ansietat».

L’any passat, el príncep Guillem va retre homenatge al seu besavi el rei Jordi VI (pare d’Isabel II) per les dificultats que va tenir per parlar en públic a causa del seu quequeig.