A LOS ANGELES

Weinstein s'enfrontarà a un altre càrrec de delicte sexual

Una altra dona el denuncia per violació el 2010 en un hotel de luxe

zentauroepp48300944 files  in this file photo taken on april 25  2019 disgraced 190524134958

zentauroepp48300944 files in this file photo taken on april 25 2019 disgraced 190524134958 / DON EMMERT

2
Es llegeix en minuts

La Fiscalia del districte de Los Angeles ha anunciat aquest divendres que presentarà un càrrec més per delicte sexual contra Harvey Weinstein, que s’afegirà als ja existents en un altre judici contra l’exproductor nord-americà, empresonat a Nova York des de fa un mes.

La nova acusació respon a una suposada «agressió sexual» que va tenir lloc al Beverly Hills Hotel el 2010, va informar la fiscalia en un comunicat en què va recordar que ja s’han iniciat els tràmits per extradir Weinstein a Califòrnia, després que hagi finalitzat el seu procés judicial davant els tribunals de Nova York.

«Continuem construint i donant força al nostre cas», va dir la fiscal de Los Angeles, Jackie Lacey. A Los Angeles, Weinstein ja estava acusat de violació, copulació oral forçada i penetració sexual amb ús de força a una dona, a més d’agressió sexual amb retenció a una altra.

«A mesura que reunim noves evidències, contactem amb altres possibles víctimes d’agressió sexual. Si trobem proves d’un delicte no denunciat anteriorment, com va passar amb aquest cas, investigarem i determinarem si s’han de presentar càrrecs penals addicionals», va explicar Lacey, que va obrir la porta perquè s’incrementi la bateria de càrrecs contra l’exproductor de Hollywood.

Fins a 29 anys de presó

El nou testimoni al·lega que Weinstein va agredir sexualment una dona a Beverly Hills l’11 de maig del 2010. La víctima va ser entrevistada l’octubre del 2019 i, després d’aportar proves que corroboren el suposat delicte, es va verificar que encara no ha prescrit, va informar la fiscalia.

Amb aquest nou cas, i els quatre presentats anteriorment a Los Angeles, Weinstein podria ser condemnat a fins a 29 anys de presó, que s’afegirien als 23 que ja va dictaminar el jutge de Nova York per violació i agressió sexual.

L’11 de març passat, uns instants després de conèixer aquesta condemna, els tribunals de Los Angeles van iniciar els procediments per extradir Weinstein a aquest estat. De moment, es desconeix quan arribarà a la ciutat californiana i tampoc s’ha fixat una data perquè comenci el procés amb la lectura dels càrrecs.

Coronavirus

Notícies relacionades

De fet, fa dues setmanes diversos mitjans nord-americans van assegurar que Weinstein va donar positiu per coronavirus, tot i que els portaveus i el seu cercle pròxim no ho han confirmat oficialment.

La condemna a Weinstein a Nova York, que va marcar un gran triomf per al moviment #MeToo en la seva lluita feminista contra els abusos i les agressions sexuals, inclou 20 anys de presó per un acte sexual criminal en primer grau contra l’assistent de producció Mimi Haley el 2006. A més, uns altres tres per la violació en tercer grau de l’aspirant a actriu Jessica Mann el 2013