ELS EFECTES DEL CORONAVIRUS

«La moda està fotuda, però ens en sortirem»

Jaime Álvarez és un dels tres finalistes a alçar-se amb el premi Who's on Next de 'Vogue'

zentauroepp52983706 gente el dise ador jaime alvarez200403205213

zentauroepp52983706 gente el dise ador jaime alvarez200403205213

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

Jaime Álvarez plorava la primera vegada que va guanyar el premi a la millor col·lecció de la Barcelona 080 Fashion (de fet, ho va aconseguir tres de les quatre vegades que s’hi va presentar). Aquest dissenyador format a Madrid i nascut fa 25 anys a La Luisiana (Sevilla), on s’està aquests dies durs, no ho oblida. I és que el confinament el va enxampar a casa dels seus pares.

 Des d’aquest debut a Barcelona, basat a posar imaginació i atreviment a la sastreria masculina, ja han passat dos anys i cinc col·leccions. I ara la sort li torna a somriure: El Jaime és finalista a un dels premis amb més projecció de la moda espanyola, el que ofereix la revista Vogue España, el Who’s on Next. Són 100.000 euros per desenvolupar un pla de negoci i recolzament editorial.

«Ha sigut una sorpresa. Si guanyo, em permetrà arribar a un públic acostumat a les tendències femenines però no tant masculines. També servirà per obrir una finestra a l’estranger», explica a l’altre costat del telèfon, mentre fora s’escolten les campanes. El Jaime ja ven a Londres i espera que quan es normalitzi tot això, poder arribar a botigues multimarca a París.EndFragment 

Dominnico i Ynés Suelves

Competeix amb les firmes Dominnico i Ynés Suelves. «Conec el seu treball, més el del Domingo amb Dominnico, i el nivell és alt. Però no som competència. Ells dissenyen dona».  Si s’alça amb el guardó, Jaime formarà part de l’anomenada generació Won, on figuren Carlota Barrera (2019), Palomo Spain (2018) i Leandro Cano (2017). També Moisés Nieto, Mané Mané, María Ke Fisherman, Juan Vidal i Marcela Mansergas. El premi es dona a conèixer habitualment al juny, però ara tot està en l’aire. El jurat, que ha consensuat aquesta terna de forma telemàtica, l’integren la directora de ‘Vogue España’, Eugenia de la Torriente; la directora de comunicació d’Inditex, Mercedes Domecq; la directora executiva d’ACME (Associació de Creadors de Moda de Madrid), Nuria de Miguel, i la nova directora de la Mercedes Benz Fashion Week de Madrid, a més d’altres especialistes en moda.

Debut a Madrid amb ‘Philippe’

El Jaime va enlluernar fa uns mesos amb el seu debut a la Mercedes Benz Fasshion Week «després de complir un cicle a Barcelona» amb la seva col·lecció per a la pròxima tardor-hivern: ‘Philippe’. «Hi vam treballar molt, tant amb la roba com el càsting i l’escenari, la casa de Velázquez, on era la primera vegada que es feia una desfilada. Ha sigut la meva millor desfilada fins ara». ¿El seu encert?. «Incorporar teixits i colors i nous patrons i talls a les peces, però partint sempre de la sastreria clàssica». Per a Rafael Muñoz, de TVE, «va ser el millor que es va poder veure els dies del calendari oficial». 

Guanyar el Who’s on Next seria la cirereta. «Econòmicament encara no ingresso el que inverteixo, els meus pares són el meu principal recolzament», afirma. A més, la pandèmia l’enxampa quan esperava mudar-se a un taller més gran a Madrid. «La moda està fotuda, però ens en sortirem», avança.

Eduardo Casanova i Sam Smith

Notícies relacionades

El Jaime va vestir exquisidament l’actor i director Eduardo Casanova a l’última gala dels Goya. «L’Eduardo té planta i actitud per defensar aquest vestit i molt més. Em va donar molta llibertat. En realitat jo el considero un vestit senzill, gens estrambòtic, però entenc que no és per a qualsevol». I també ha vestit el cantant britànic Sam Smith. «M’encanta com a músic i com a persona, és un defensor dels drets lgtbi, i va amb l’adn de Mans. D’aquí poc, i això és un avançament, sortirà amb més coses meves».

Aquests dies no perd el temps. «És molt trist tenir els tallers aturats. Nosaltres teníem vestits de nòvio a mida i no agafem encàrrecs. Així que ja estic pensant en coses noves, treballant en la pròxima col·lecció, que serà molt estiuenca, amb els nostres propis estampats i amb les nostres primeres sabates també. La gent tindrà moltes ganes de festa quan passi tot això». 

Temes:

Moda