VENJANÇA EN UN ARTICLE

Almodóvar: «Madonna ens va tractar com a passerells, algun dia havia de dir-ho»

El director explica una anècdota amb la cantant ocorreguda en una festa a Madrid el 1990

zentauroepp51951818 gente200402155350

zentauroepp51951818 gente200402155350 / GABRIEL BOUYS

2
Es llegeix en minuts

El director i guionista Pedro Almodóvar, guanyador de dos Oscar, ajusta comptes amb Madonna en un article publicat aquest dijous en què recorda la festa que ell mateix va organitzar a la diva del pop a Madrid l’agost de 1990: «Madonna ens va tractar com a passerells i algun dia havia de dir-ho», assegura.

L’article és la segona entrega d’un diari personal del seu confinament, que combina records i reflexions i que el director de «Dolor y gloria» està publicant en ‘eldiario.es’. El cineasta manxec explica que va conèixer Madonna  després de guanyar el seu primer Oscar el 1989. La mateixa cantant el va trucar per telèfon al seu hotel l’endemà de la cerimònia per convidar-lo a visitar el set de ‘Dick Tracy’ on estava rodant en aquells moments.

«La veritat és que tot l’equip, des del mateix Warren Beatty fins a Storaro no van poder ser més amables amb mi. Em tractaven com si fos George Cukor», escriu Almodóvar. Sobre Madonna diu que es va bolcar amb ell i que van tornar a veure’s a l’any següent en ocasió de la seva gira Blonde Ambition Tour. 

El director recorda la gran festa flamenca que li va organitzar durant la seva visita a Madrid l’agost de 1990 a la qual van assistir Loles León, Bibi Andersen i Rossy de Palma. «Però ella ja m’havia deixat clar que a més de mi mateix només hi havia un convidat a qui li interessava conèixer, Antonio Banderas.» 

Explica que Madonna va triar asseure’s entre tots dos i va enviar la llavors dona de Banderas, Ana Leza, a la taula més apartada del saló. També descriu que li va semblar estrany observar que un membre de l’equip de la cantant portava una càmera per gravar-ho tot, «per tenir un record», segons li va dir l’artista

.«Un any després veig que s’estrena una pel·lícula, ‘En la cama con Madonna’, i gran part de la pel·lícula està gravada a la meva festa del Palace, l’assetjament a l’Antonio  és una de les trames importants i naturalment també va muntar com va liquidar amb una sola frase  Ana Leza», recorda, la frase era ‘get lost’ (perd-te). 

No m’importa que sembli una venjança, si arriba a ser al revés (jo rodant la Madonna i el seu grup i fent una pel·lícula amb tot aquest material que després s’estrenaria a tot el món, m’hauria caigut un pal (demanda) de què encara no m’hauria recuperat», afirma Almodóvar.

Notícies relacionades

«Madonna ens va tractar com a passerells, i algun dia havia de dir-lo, ni ens va demanar permís per utilitzar la nostra imatge i a més a mi em va doblar perquè el meu anglès no devia ser tan bo», remata. Almodóvar també revela que en un moment d’aquest sopar Madonna li va demanar que preguntés a Banderas –que encara no dominava l’anglès– si li agradava «pegar a les dones», cos que els va deixar perplexos a tots dos. «Antonio no diu res, balboteja, i posa cara de ‘jo soc un cavaller espanyol i per una dona faig el que hagi de fer’».