BASADA EN HARRY POTTER

J.K. Rowling llança una plataforma amb activitats per al confinament pel coronavirus

Els fans del mag podran accedir a jocs, vídeos, concursos i més coses en una web

zentauroepp52995790 an undated handout photo shows a user filling out a harry po200401163917

zentauroepp52995790 an undated handout photo shows a user filling out a harry po200401163917 / TM A WBEI WIZARDING WORLD A JK

1
Es llegeix en minuts

L’escriptora britànica J.K. Rowling ha llançat aquest dimecres la plataforma ‘Harry Potter at Home’ (‘Harry Potter a casa’) perquè nens, pares i professors puguin donar «un toc de màgia» als seus dies d’aïllament preventiu pel coronavirus. A través de la pàgina www.harrypotterathome.com, els aficionats al mag anglès podran accedir a activitats, articles, concursos, puzles i vídeos ‘màgics’ sobre les aventures de Harry, Hermione i Ron.

«En els moments estranys en què ens trobem ara, et volem donar la benvinguda de tornada a Hogwarts, on trobaràs un refugi agradable per a tu, la teva família i aquells a qui cuides», explica el portal en la presentació.

J.K. Rowling, en un acte l’octubre passat. / AP

Juntament amb les activitats, a la pàgina es poden explorar els ‘Arxius de J. K. Rowling’, autora de la saga de Harry Potter, on es recopilen escrits sobre alguns dels aspectes més emblemàtics dels seus llibres, com el barret seleccionador, el Hogwarts Express, el mapa de magatotis o l’encantament de Patronus.

L’estrena d’aquest portal arriba uns dies després que Rowling donés llicència oberta dels llibres de Harry Potter als professors de tot el món perquè puguin publicar vídeos d’ells mateixos llegint passatges en veu alta als seus alumnes. No obstant, els vídeos només es poden pujar a «xarxes segures» de les escoles o en plataformes educatives tancades, fins a finals de juliol.

Aspecte de la plataforma en ordinador i en mòbil

Notícies relacionades

Entre 1997 i el 2007, l’escriptora britànica, de 54 anys, va publicar els set llibres de la famosa saga, que ha venut més de 500 milions d’exemplars al món, i que es va convertir en una sèrie cinematogràfica el 2001 protagonitzada per Emma Watson, Daniel Radcliffe i Rupert Grint.

La distinció de l’Ordre de l’Imperi Britànic (OBE) per la seva dedicació a la literatura infantil, el Premi Príncep d’Astúries de la Concordia o la Legió d’Honor de França són alguns dels premis que ha rebut l’escriptora gràcies al seu treball.