TANQUEN LA SEVA OFICINA

Els ducs de Sussex acomiaden el seu personal al Regne Unit

De moment es desconeixen els plans professionals de la parella

lmmarco51987725 file photo  britain s prince harry and his wife meghan  duch200214181644

lmmarco51987725 file photo britain s prince harry and his wife meghan duch200214181644 / Toby Melville

2
Es llegeix en minuts
EL Periódico

La distància que han posat pel mig i els seus gestos cada dia fan més evident el divorci entre Enric, de 35 anys, i Meghan, de 38,  de la resta de la família reial britànica. L’última mostra de la seva determinació d’emprendre una nova vida lluny d’Anglaterra arriba des de l’oficina que gestionava les seves activitats i imatge al palau de Buckingham, perquè serà tancada i els seus 15 empleats, acomiadats. Així ho ha avançat en exclusiva el diari britànic ‘Daily Mail’, que explica que els ducs de Sussex l’hi van comunicar a mitjans de gener.

Segons el ‘Daily Mail’, Buckingham intentarà recol·locar un o dos dels membres del personal de l’oficina ja que ja han tancat també la seva casa de Frogmore Cottage, a Windsor, i acomiadat a diversos membres del servei, que ara estan negociant les seves sortides. 

Entre el personal que ha deixat de treballar per als Sussex ara que han marxat al Canadà està la seva cap de comunicació, Sara Latham, una important assessora de relacions públiques que ja va treballar amb els Clinton en el cas Lewinsky i que va entrar a l’oficina fa poc més d’un any per millorar la imatge pública dels seus clients. També marxaria Marnie Gaffney, la responsable de les gires que els ducs van realitzar per Austràlia i per l’Àfrica que tant van ajudar a millorar la seva imatge.

Actes a Londres

Mentre els ducs es troben instal·lats a l’illa de Vancouver, al Canadà, amb el seu fill Archie, que al maig farà 1 any, prenent decisions sobre el seu futur professional, Isabel II hi compta perquè siguin presents en el servei religiós anual de la Commonwealth que tindrà lloc a l’abadia de Westminster el pròxim 9 de març.

Notícies relacionades

A més, també es podria veure a Enric en un concert al Royal Albert Hall de Londres dos dies abans, el dissabte 7 de març, en el qual ja seria el seu últim compromís com a capità general dels Reials Infants de Marina. Aquest lloc l’assumirà la princesa Ana, tieta d’Enric. Després el duc de Sussex i la seva dona, ja sense càrrecs, oficina ni personal al seu càrrec, seran lliures.

Encara que la promesa de la parella és ser «econòmicament independents», tal com van anunciar, de moment no han fet el pas, tot i que estan posats en això. Aquesta setmana passada, la parella es va traslladar fins a la Universitat de Stanford, a Califòrnia, en un vol comercial des del Canadà. Allà van poder reunir-se tant amb acadèmics com amb professors de cara a crear la seva nova organització caritativa. Abans també van participar a Miami en un acte organitzat pel gegant financer JP Morgan que va ser el seu primer acte públic des que van renunciar a utilitzar el seu títol d’altesa reial i a rebre diners de les arques públiques.