CONFILCTE FAMILIAR

Thomas Markle, disposat a declarar contra la seva filla

En el procés legal que la dona d'Enric d'Anglaterra té obert contra tres diaris

lmmarco43825278 thomas markle  meghan markle s father  is seen in a still ta200127134417

lmmarco43825278 thomas markle meghan markle s father is seen in a still ta200127134417 / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La guerra familiar es manté. Thomas Markle, el pare de la duquessa de Sussex, de 74 anys, ha assegurat aquest dilluns que està disposat a testificar contra la seva filla, Meghan Markle, en el marc del procés legal que l’exactriu té obert contra tres diaris britànics. Thomas Markle és el principal testimoni a les accions legals que va iniciar Meghan contra el ‘Mail on Sunday’ i la seva companyia matriu per haver publicat una carta privada que li va enviar al seu pare i haver iniciat una suposada campanya de notícies «falses» sobre ella, un assumpte que s’ha precipitat el que la premsa britànica ha qualificat com a ‘megxit’.

«Tant de bo que no hagués arribat a això, però sens dubte testificaré contra les coses que ha dit sobre mi», va assenyalar Thomas Markle en una entrevista a la cadena britànica ITV. «Quan Meghan i jo acabem junts en una sala del tribunal, serà bastant impressionant per a tothom», va afegir.

En el futur judici, la defensa de la duquessa de Sussex reclama danys a l’editor per un suposat mal ús d’informació privada, infracció contra els drets d’autor i incompliment de la Llei de Protecció de Dades. Per la seva part, el tabloide al·legarà com a defensa que existeix un «interès públic enorme i legítim» en la família reial britànica i les seves «relacions personals i familiars». La demanda va ser presentada l’octubre del 2019 per la duquessa de Sussex.

Preguntat sobre la possibilitat de coincidir amb els ducs durant el judici, Thomas Markle va ironitzar amb un «és genial» perquè així podria veure’ls a la fi, tot i que va assegurar que no vol «una batalla». I amb referència a la seva aparició en els mitjans de comunicació i als retrets que rep per això, va declarar que no té cap altra manera de contactar amb la seva filla. La seva intenció és oferir una entrevista i després esperarà «30 dies a algun tipus de resposta».

Mai funcionarà

«Als que em critiquen els diria que intentin posar-se al meu lloc per un temps i vegin com és tenir un membre de la família que t’oculta i no et parla. A veure com se senten», va dir. Per tirar més llenya al  foc, Thomas Markle creu que l’anunci de la retirada dels ducs de Sussex de les seves funcions com a representants de la reialesa i la seva decisió de viure part de l’any al Canadà «mai funcionarà». «Estic una mica avergonyit per ells i sento molta pena per la reina».

Notícies relacionades

De sobres és sabut que la relació de Meghan amb el seu pare, exdirector d’il·luminació de Hollywood, és pràcticament nul·la. Thomas, que no va anar a l’enllaç dels prínceps, el maig del 2018, després de veure’s involucrat en un escàndol per pactar amb un paparazzi unes fotografies, encara no coneix en persona el seu gendre, amb el qual només ha parlat per telèfon.

Meghan Markle és ara al Canadà, amb el seu fill Archie, de vuit mesos, després que la parella comuniqués que es retiraven com a membres de la reialesa. La notícia que planegen dividir la seva vida entre el Regne Unit i el Canadà i d’arribar a ser financerament independents ha causat un gran enrenou a Anglaterra, tot i que finalment ha comptat amb el suport d’Isabel II, que els ha concedit un «temps de transició» per redefinir els seus rols futurs.