FALTA DE MASSA MUSCULAR

Robert Pattinson, un Batman que està massa prim

El rodatge del film es podria retardar per la falta de pes de l'actor britànic, a qui el vestit li va gran

undefined51879580 gente robert pattinson instagram200123134129

undefined51879580 gente robert pattinson instagram200123134129
undefined51879595 gente robert pattinson instagram200123134149
undefined51879579 gente robert pattinson instagram200123134158

/

3
Es llegeix en minuts
Mireya Roca
Mireya Roca

Periodista

ver +

A finals de maig es va anunciar que Robert Pattinson (Londres, 1986) seria el nou Batman, però després d’uns mesos de feina no tot va com s’esperava: el nou film es podria retardar, i no per qüestions tècniques o altres compromisos dels protagonistes, sinó per la falta de pes de l’actor britànic, que mesura 1,85 i pesa uns 75 quilos.

Segons diversos mitjans nord-americans, Pattinson, que passarà a la història com el Batman cinematogràfic més jove, està massa prim i no aconsegueix guanyar el volum muscular adequat per interpretar amb tota la seva esplendor l’heroi ratpenat. Inclús l’escriptora de còmics Grace Randolph ha donat la seva opinió. «Robert Pattinson està tenint problemes per augmentar de volum. Probablement sigui impossible per a ell perquè té una constitució lleugera, però crec que és graciós que diguin el següent: ‘Potser, si li donem unes quantes setmanes més, podria augmentar de pes’. Si ell no ha incrementat de volum fins ara, no ho farà. Accepta que tens un Batman prim i treballa amb això. No és un gran problema. No és un gran retard, un parell de setmanes», va afirmar.

 ‘Batvestit’, a mida

L’estrena del film, dirigit per Matt Reeves, estava prevista per al juny del 2021, no obstant, aquesta data sembla cada vegada més improbable. La revista ‘People’ afirma que la veritable raó que va retardar el rodatge de la pel·lícula és que no es va poder dissenyar el ‘batvestit’ fins que l’intèrpret va guanyar massa muscular i va estar a l’altura. Finalment, fa un parell de setmanes que va començar el rodatge de la cinta.

Quan li van oferir el paper, l’intèrpret, de 33 anys, que va saltar a la fama com a vampir escanyolit amb la saga ‘Crepúsculo’, era plenament conscient que per encarnar el personatge més emblemàtic de DC Comics no estava a l’altura. Però per estar al nivell físic adequat per lluir el rígid vestit estava disposat a seguir una estricta rutina física.

Pattinson, que va revelar a ‘People’ que mai havia trepitjat un gimnàs –«només he practicat surf i una mica de boxa», va afirmar–, va posar fil a l’agulla i no va dubtar a sotmetre’s a un estricte entrenament i a una dieta alimentària per aconseguir el musculat cos del superheroi.

A la pell de Bruce Wayne

Per a això, el seu preparador físic, Harley Pasternak, li ha dissenyat un pla d’aixecament de pesos perquè els músculs aconsegueixin definir-se. A més, han dividit la rutina en dues parts. La primera consisteix en un pla de vuit setmanes per guanyar múscul, dividida al seu torn en tres sessions setmanals, enfocades a pit, abdominals i esquena, amb esquats i flexions laterals amb manuelles. La segona part està enfocada a cames i braços.

Notícies relacionades

El resultat d’aquest intens entrenament es podrà anar veient a mesura que passin els mesos, però caldrà esperar fins al 2021 per veure Pattinson a la gran pantalla transformat en el nou Batman.

No sempre han sigut contractats els actors més musculosos per interpretar Bruce Wayne, n’hi ha prou amb recordar exemples com el de Michael Keaton, que mesura 1,75 i és poc corpulent. Tot i així van trobar la manera que el seu Batman funcionés a la perfecció, i fins a la data és un dels més mediàtics. Christian Bale no va tenir cap problema amb fer una altra de les notables transformacions físiques a les quals ens té acostumats (mesura 1,83 i va pesar en el rodatge uns 85 quilos), mentre que Val Kilmer no està gaire allunyat de representar una versió similar a la que volen aconseguir amb Robert Pattinson. El més fornit fins ara ha sigut Ben Affleck, que mesura 1,92 i va encarnar Batman amb uns 100 quilos de pes.