03 d’abr 2020

Anar al contingut

DEMANDA EL 'MAIL ON SUNDAY'

Enric i Meghan declaren la guerra a la premsa sensacionalista

«La meva por és que la història es repeteixi», esclata el príncep Enric recordant l'assetjament mediàtic que va patir la seva mare

El Periódico

Johannesburg (South Africa), 02/10/2019.- Britain’s Prince Harry (R), the Duke of Sussex, and his wife Meghan (R), the Duchess of Sussex, visit the Tembisa township to learn about the ’Youth Employment Services’ (YES), in Johannesburg, South Africa, 02 October 2019. The Duke and Duchess of Sussex are on an official visit to South Africa that concludes later the same day. (Duque Duquesa Cambridge, Sudáfrica, Reino Unido, Johannesburgo) EFE/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL

Johannesburg (South Africa), 02/10/2019.- Britain’s Prince Harry (R), the Duke of Sussex, and his wife Meghan (R), the Duchess of Sussex, visit the Tembisa township to learn about the ’Youth Employment Services’ (YES), in Johannesburg, South Africa, 02 October 2019. The Duke and Duchess of Sussex are on an official visit to South Africa that concludes later the same day. (Duque Duquesa Cambridge, Sudáfrica, Reino Unido, Johannesburgo) EFE/EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL / FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL (EFE)

Meghan Markle, la dona del príncep Enric d’Anglaterra, ha interposat una demanda contra el diari ‘Mail on Sunday’ per la publicació d’una carta privada que els seus advocats van dir que era «il·legal».

El duc de Sussex ha esclatat contra la premsa sensacionalista del seu país i, recordant l’assetjament mediàtic que va patir la seva mare, la princesa Diana de Gal·les, ha emès una llarga i emotiva declaració en defensa de Meghan i anunciant accions legals contra el tabloide i la seva empresa matriu, Associated Newspaper, pel que ha qualificat com a «intimidació» per part d’algunes seccions de la premsa britànica.

«Tot i que aquesta acció pot no ser segura, és la correcta», comença el text. «La por més gran que tinc és que la història es repeteixi. He vist el que passa quan algú que estimo es converteix en mercaderia, fins al punt que ja no són tractats o vistos com una persona real. Vaig perdre la meva mare i ara veig com la meva dona és víctima de les mateixes forces poderoses».

Lady Di es va convertir en una de les dones més fotografiades del planeta després de casar-se amb el seu pare, l’hereu del tron britànic, el príncep Carles. Diana va morir en un accident de cotxe a París l’agost de 1997, després d’una persecució amb paparazzi a tota velocitat pels carrers de la capital francesa. El seu funeral va ser vist per centenars de milions de persones a tot el món.

Schillings, la firma d’advocats que representa Markle, va descriure la publicació de la seva carta –dirigida al seu progenitor, Thomas Markle, poc després del seu casament amb Enric, el 2018, segons apunta ‘The Guardian’– com a part d’una «campanya d’aquest grup de mitjans per publicar històries falses i deliberadament despectives sobre ella, així com sobre el seu marit».

Following our tradition of rotating the accounts we follow on a monthly basis, for the month of October we llauri celebrating «community.»• Over the last week on their official tour to Southern Africa, The Duke and Duchess have had a poignant reminder of the importance of community – the sense of support and togetherness that is felt from feeling like you llauri a part of something that respects difference but also celebrates shared values for the greater good. Please let us know the favourite organisation in your community – one you enjoy volunteering for, or that makes you proud to be a part of – one that supports you personally in your everyday life, and that defineixes what you feel community is all about. Based on your suggestions we will then choose our new accounts to follow for October. Thanks sota much and thanks for being a part of the Sussex community! Photo ©️ High Commission

Una publicació compartida de  The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) el 

«Aquest comportament destrueix vides»

El príncep descriu que l’assetjament contra Meghan s’ha agreujat durant aquest últim any, amb l’embaràs de la seva dona i la posterior criança del seu fill, Archie.

Comunicat dels ducs de Sussex

«Com a parella, creiem en la llibertat dels mitjans i el reporterisme honest i objectiu. Ho considerem una pedra angular de la democràcia i, en l’estat actual del món, a tots els nivells, mai hem necessitat de forma tan notable uns mitjans responsables», comença el text. «Desafortunadament, la meva dona s’ha convertit en una de les últimes víctimes d’una premsa britànica de tabloides que organitza campanyes contra individus sense pensar en les conseqüències –una campanya despietada que s’ha incrementat al llarg de l’últim any, durant el seu embaràs i mentre criem al nostre fill nounat»
 

«Hi ha un cost humà per a aquesta propaganda incansable, específicament quan se sap que és falsa i maliciosa. I malgrat que hem continuat posant bona cara, i és una cosa amb què molts podeu empatitzar, no puc començar a descriure que dolorós que ha sigut. Perquè en l’era digital d’avui dia, les invencions de la premsa són reutilitzades com a veritat al llarg del planeta. La cobertura d’un dia ja no és el paper d’un sol ús de l’endemà. Fins ara, hem sigut incapaços de corregir les contínues tergiversacions, una cosa de la qual alguns d’aquests mitjans eren conscients i per tant van explotar de forma diària i fins i tot a cada hora.»
 

«Per a aquest grup selecte de mitjans, això és un joc. Un que no hem estat disposats a jugar des del principi. He quedat com a testimoni silenciós del sofriment [de Meghan] durant massa temps. Fer un pas enrere i no fer res estaria en contra de tot en el que crec. Aquesta particular acció legal se centra en un sol incident en un llarg i preocupant patró de comportament per part dels tabloides britànics».
 

«El contingut d’aquesta carta privada va ser publicat de forma il·legal i amb una intenció destructiva per manipular-te a tu, el lector, i avançar l’agenda amb què aquest mitjà en qüestió pretén dividir-nos. A més de la publicació il·legal d’aquest document privat, us van enganyar de forma intencionada ometent de forma estratègica alguns paràgrafs, frases específiques i fins i tot paraules concretes per emmascarar les mentides que van perpetuar durant més d’un any».
 

«Arriba un punt en el qual l’únic que queda fer és plantar cara a aquest comportament perquè destrueix persones i destrueix vides. Simplement i planerament, és ‘bullying’, una cosa que atemoreix i silencia la gent. Tots sabem que això no és acceptable a cap nivell. No podem creure ni creurem en un món on no s’assumeixen responsabilitats per això. Malgrat que aquesta acció legal no sigui la més segura, és la correcta. Perquè la por més gran que tinc és que la història es repeteixi».

‘Mail on Sunday’ encara no fet declaracions sobre això.

El bufet Schillings ha confirmat que la demanda ha sigut sufragada «en privat» pels ducs de Sussex.

Doble tracte

La parella reial ha estat de gira pel sud de l’Àfrica juntament amb el seu nadó. El príncep va visitar el mateix projecte d’erradicació de mines terrestres a Angola que Diana va visitar tan sols uns mesos abans de morir.

El príncep, de 35 anys, net de la reina Elisabet i sisè en la línia del tron, assegura que aquesta acció legal l’empren després d’un procés de molts mesos. També es refereix en el comunicat al «doble tracte» de la premsa sensacionalista, que si bé han criticat la parella en alguns articles durant els últims mesos, després han donat una cobertura molt positiva de la seva gira per l’Àfrica.

«És la mateixa dona que era fa un any el dia del nostre casament, així com és la mateixa dona del nostre viatge africà», conclou Enric.