10 DIES A L'ÀFRICA

Meghan Markle es posa el vel per visitar la mesquita més antiga de Sud-àfrica

La parella viatja amb el seu fill Archy, nascut el 6 de maig passat

lmmarco50034227 the duke and duchess of sussex  prince harry and his wife me190924185823

lmmarco50034227 the duke and duchess of sussex prince harry and his wife me190924185823 / POOL

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Els ducs de Sussex, el príncep Enric i Meghan Markle, van aterrar dilluns a Ciutat del Cap (Sud-àfrica) per iniciar un viatge oficial de deu dies per l’Àfrica, amb el seu fill Archie, nascut el 6 de maig passat, que és el membre més jove de la corona britànica a afegir-se a un periple d’aquestes característiques. 

En la seva segona jornada els ducs de Sussex s’han dirigit al barri de Bo Kaap, on han visitat la mesquita Auwal, el temple islàmic més antic de Sud-àfrica, construït el 1794. Allà Meghan va acudir amb un vel blanc per cobrir els seus cabells per respecte a la tradició. A l’interior, han pogut veure el primer manuscrit de l’Alcorà al país. També han mantingut una reunió amb diferents grups religiosos per conèixer el treball que realitzen per promoure el diàleg entre les diferents religions de la zona.

Notícies relacionades

La família va arribar a Ciutat del Cap en un vol comercial de British Airways, a diferència dels vols privats que van utilitzar per a les seves vacances aquest estiu. A la seva arribada a la capital sud-africana, van baixar de l’avió amb el petit.

La parella, ja sense el seu fill, va ser rebuda pels veïns del municipi de Nyanga, als afores de Ciutat del Cap, una zona on més de 200 persones són assassinades cada any segons les estadístiques. Allà un grup de nenes va ballar una dansa tradicional i els va convidar a unir-s’hi. «Mentre soc aquí amb el meu marit com a membre de la família reial, vull que sapigueu que soc aquí com una mare, com una muller, com una dona, com una dona de color i com la vostra germana», els va dir.