09 jul 2020

Anar al contingut

PER 12 MILIONS D'EUROS

Valentino ven la seva mítica mansió de la Toscana

La Vagnola ha sigut durant 33 anys el seu refugi d'estiu

El Periódico

Valentino ven la seva mítica mansió de la Toscana

MIGUEL LORENZO

La gran amiga de Valentino, Naty Abascal, deia meravelles de La Vagnola, la vil·la de somni que Valentino ha posat a la venda per 12 milions d’euros, segons l’empresa Christie’s Real Estate. El dissenyador italià Valentino Garavani, de 87 anys, es desprèn d’aquesta vil·la de luxe situada a Cetona, un poble de 2.700 habitants a prop de Siena, la capital de la Toscana. L’artista va comprar aquesta propietat, que data del 1750, fa ara 33 anys i no només ha sigut el seu refugi d’estiu juntament amb el seu magnífic iot, el 'Blue One', sinó també el lloc on ha organitzat festes i s’han realitzat sessions de fotos de moda.  

Situada enmig d’un paisatge toscà, la sumptuosa vil·la té 1.600 metres quadrats i entrar-hi és fer un salt al passat més glamurós. Compta amb 15 habitacions, una de les quals amb el nom de Sophia Loren, gran amiga del modista i hoste en algunes ocasions, un mobiliari extremadament refinat, frescos al sostre, terres de terracota i marbre, gimnàs, sauna i sala de billar. L’exterior també és impressionant. Compta amb un terreny de 27 hectàrees on hi ha un oliverar, jardins a la italiana projectats per l’arquitecte Paolo Pejrone, un amfiteatre de pedra per a 200 espectadors i una tomba etrusca del segle VII abans de Crist. 

Day well spent. Repost: @giancarlogiammetti

Una publicació compartida de  Valentino Garavani. VALENTINO (@realmrvalentino) el 

De l’interiorisme de la casa es va ocupar l’arquitecte Renzo Mongiardino, que va treballar a les ordres de Franco Zefirelli en les escenografies de diverses pel·lícules per les quals va ser nominat als Oscars. El dissenyador és propietari també d’un esplèndid palau a la plaça d’Espanya de Roma, així com del Château de Wideville, una edificació del segle XVII i proper a París, on ha viscut amb el seu company Giancarlo Giammetti.