PER 12 MILIONS D'EUROS

Valentino ven la seva mítica mansió de la Toscana

La Vagnola ha sigut durant 33 anys el seu refugi d'estiu

lmmarco37200344 valencia 7 2 2017  cultura  el dise ador valentino presenta 190903140431

lmmarco37200344 valencia 7 2 2017 cultura el dise ador valentino presenta 190903140431 / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gran amiga de Valentino, Naty Abascal, deia meravelles de La Vagnola, la vil·la de somni que Valentino ha posat a la venda per 12 milions d’euros, segons l’empresa Christie’s Real Estate. El dissenyador italià Valentino Garavani, de 87 anys, es desprèn d’aquesta vil·la de luxe situada a Cetona, un poble de 2.700 habitants a prop de Siena, la capital de la Toscana. L’artista va comprar aquesta propietat, que data del 1750, fa ara 33 anys i no només ha sigut el seu refugi d’estiu juntament amb el seu magnífic iot, el 'Blue One', sinó també el lloc on ha organitzat festes i s’han realitzat sessions de fotos de moda.  

Notícies relacionades

Situada enmig d’un paisatge toscà, la sumptuosa vil·la té 1.600 metres quadrats i entrar-hi és fer un salt al passat més glamurós. Compta amb 15 habitacions, una de les quals amb el nom de Sophia Loren, gran amiga del modista i hoste en algunes ocasions, un mobiliari extremadament refinat, frescos al sostre, terres de terracota i marbre, gimnàs, sauna i sala de billar. L’exterior també és impressionant. Compta amb un terreny de 27 hectàrees on hi ha un oliverar, jardins a la italiana projectats per l’arquitecte Paolo Pejrone, un amfiteatre de pedra per a 200 espectadors i una tomba etrusca del segle VII abans de Crist. 

De l’interiorisme de la casa es va ocupar l’arquitecte Renzo Mongiardino, que va treballar a les ordres de Franco Zefirelli en les escenografies de diverses pel·lícules per les quals va ser nominat als Oscars. El dissenyador és propietari també d’un esplèndid palau a la plaça d’Espanya de Roma, així com del Château de Wideville, una edificació del segle XVII i proper a París, on ha viscut amb el seu company Giancarlo Giammetti.