DISSENY FUTURISTA

La casa d'Iron Man, venuda per 19 milions

La mansió futurista que apareix a la saga de Marvel pertanyia a l'empresari Donald Burns

lmmarco49691691 la mansi n razor house en el barrio de la jolla san diego 190904125444

lmmarco49691691 la mansi n razor house  en el barrio de la jolla  san diego 190904125444
lmmarco49691692 la mansi n razor house  en el barrio de la jolla  san diego 190904125456

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Es diu Razor House però és més coneguda com la casa d’Iron Man, o la casa de Tony Stark, el personatge que encarna l’actor nord-americà Robert Downey Jr. en la saga de Marvel. La mansió de disseny futurista s’ha venut per 20,8 milions de dòlars (una mica més de 19 milions d’euros) a algú la identitat del qual no es coneix. Pertanyia a l’empresari Donald Burns, fundador de Telco Communications Group.

Burns la va comprar el 2011 per 12,8 milions. La va renovar durant gairebé tres anys i el juny passat la va posar a la venda a través de la immobiliària Douglas Elliman, per 22,8 milions. De moment aquesta transacció ostenta el record de ser la propietat més cara venuda el 2019 a la ciutat californiana de San Diego. 

A la vora del Pacífic

La propietat, de 3.102 metres quadrats, es troba concretament al barri de La Jolla, a la vora del Pacífic i s’aixeca sobre un penya-segat amb vista a l’oceà. Disposa de quatre dormitoris, dues cuines, diverses sales d’estar, una biblioteca, una sala de projecció i una sala de billar, la taula de la qual està dissenyada per Ralph Lauren. Entre els materials que va utilitzar el seu arquitecte, Wallace E. Cunnigham, per a la seva construcció destaquen l’acer, el vidre, el marbre travertí i un revestiment de noguera.

La part exterior també compta amb una altra cuina, a més d’una piscina climatitzada, un spa, una terrassa al terrat i un garatge. També disposa d’una casa de convidats de dos dormitoris. 

Notícies relacionades

La vivenda està domotizada i pot gestionar-se a través d’un iPad, però s’allunya moltíssim de la versió futurista que apareixia a ‘Iron Man 3’. El dissenyador gràfic Phil Saunders es va inspirar en la Casa Arango, situada a Acapulco (Mèxic), per crear el seu model de ficció. Un idíl·lic lloc apte per als invents de Starck i les armadures que el converteixen en Iron Man.  

Només per diversió, l’Iron Man Mansion va ser valorada per Movoto Real State en la insignificant quantitat de 106 milions d’euros.

Temes:

Marvel