CONVOCATÒRIA PER DILLUNS

Manifestacions de protesta a Sant Sebastià contra Woody Allen

Diversos col·lectius repudien el director per les "denúncies de violència masclista" i creuen que el rodatge a la ciutat fomenta un turisme nociu

zentauroepp49114743 grafcav6570  san sebasti n  18 07 2019   el realizador estad190719123848

zentauroepp49114743 grafcav6570 san sebasti n 18 07 2019 el realizador estad190719123848 / Juan Herrero

1
Es llegeix en minuts

Diverses organitzacions socials donostiarres han convocat mobilitzacions per protestar pel rodatge a Sant Sebastià de l’última pel·lícula de Woody Allen a causa que "pot generar un creixement turístic nociu" a la ciutat i també per "les denúncies per violència masclista" contra el director novaiorquès, de 83 anys.

Les organitzacions feministes Groseko Asanblada Feminista, Medeak i Donostiako Bilgune Feminista, a més d’Ernai –les joventuts de l’esquerra ‘abertzale’– i col·lectius com araHotel+Ez, Garaipen i la plataforma Bizilagunekin, en un comunicat, es posicionen en contra del rodatge de l’última pel·lícula de Woody Allen i criden a una "concentració bulliciosa" dilluns alpasseig de la Concha.

Controlar el turisme

Els convocants rebutgen "els ajuts i el tracte de favor atorgat des de les entitats públiques a Mediapro i Woody Allen per dur a terme aquest projecte", mentre reclamen "transparència" perquè els donostiarres coneguin totes les dades i vicissituds que envolten aquest projecte".

Denuncien que a aquest film se li han "atorgat tota mena de facilitats" sota el pretext que "serà important per a Sant Sebastià", mentre "altres manifestacions populars autoorganitzades de manera col·laborativa per veïnes i veïns troben obstacles per al seu desenvolupament, ja que no responen a finalitats mercantils de negoci".

"Exigim la supressió de tota iniciativa encaminada a incrementar l’afluència turística a la nostra ciutat", afirmen els signants, que demanen, a més, que s’"elimini el pressupost públic destinat a la promoció turística", perquè la ciutat "ja ha sobrepassat la seva capacitat de càrrega turística sostenible".

Woody Allen, a Sant Sebastià, aquest dijous. / EFE

Notícies relacionades

D’altra banda, aquestes organitzacions rebutgen que s’hagi fet una rebuda pública a "un agressor acusat d’abusos sexuals" i censuren que l’ajuntament complimenti Allen i alhora presenti la campanya estival contra les agressions masclistes, el que han qualificat de "clar exemple de 'rentat lila'". "Donostia no és un simple decorat de pel·lícula i els donostiarres no som ni figurants ni turistes", diu el comunicat, que acusen les institucions de crear una ciutat "per al negoci, comprometent les vides quotidianes dels veïns".

"L’exitosa trajectòria cinematogràfica d’una persona no ens fascinarà fins a encegar-nos. Mostrem la nostra absoluta determinació per ser els protagonistes de les nostres pròpies vides", conclouen les organitzacions.

Temes:

Woody Allen