PER 57 MILIONS D'EUROS

L'espectacular finca de Jacqueline Kennedy penja el cartell d'"Es ven»

La seva filla Caroline fa un vídeo per explicar els motius de la venda de la casa ubicada a l'illa de Martha's Vineyard

a-look-at-jackie-os-breathtaking-marthaas-vineyard-mansion / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Red Gate Farm, la finca que va comprar i va construir Jacqueline Kennedy, ha sortit a la venda per 65 milions de dòlars (57,3 milions d’euros). Així ho ha comunicat la seva filla, Caroline Kennedy, que ha realitzat un vídeo per explicar els motius pels quals la propietat es ven. 

L’ex primera dama dels Estats Units va comprar la finca el 1979 quan era una granja d’ovelles i la seva única construcció era una senzilla cabana. Ho va fer intentant construir-se el seu propi refugi i protegint el lloc del seu potencial desenvolupament", segons apunta la Vineyard Gazette, el diari local de l’illa, que la qualifica com "una propietat ecològicament singular". 

Enamorada de Martha’s Vineyard

Jackie Kennedy va aconseguir la finca quatre anys després de la mort del seu últim marit, el magnat grec Aristotelis Onassis. Però ja coneixia la zona des del seu primer matrimoni, amb l’expresident Kennedy, perquè la seva família tenia una residència a Hyannis Port, a les costes de Massachusetts, davant l’illa. "La meva mare es va enamorar de Martha’s Vineyard", relata Caroline Kennedy a la cinta. Li encantava explorar el cap, navegar per Nantucket amb el meu pare i participar de les activitats familiars de Hyannis Port. Però, quan el meu germà i jo vam créixer, volia un lloc per a ella mateixa". Va ser llavors quan va decidir aconseguir el lloc, d’1,2 quilòmetres quadrats, dos estanys i dunes que portaven fins a la platja.

Notícies relacionades

Per a això va fitxar el reconegut arquitecte Hugh Newell Jacobson, que va construir una residència de dues plantes i de 600 metres quadrats amb quatre habitacions de convidats, cinc dormitoris, cinc banys i dos garatges, un embarcador, una gran piscina i una pista de tennis. Els jardins van ser creats per Bunny Mellon, que ja havia dissenyat el jardí de roses de la Casa Blanca. 

Caroline recorda que "li encantaven les parets de pedra vella, l’agró blau que vivia a l’estany de les dunes, col·locar cistelles per a llagostes a Menemsha Pond, les llegendes del lloc, construir una casa a l’arbre per als seus nets", però reconeix que "ara aquests nets ja han crescut i ha arribat el moment de seguir l’exemple de la meva mare i crear els nostres propis mons. Esperem que una altra família atresori aquest lloc com ho hem fet nosaltres. Encara és el lloc més bonic de la terra". Per això, ja el 2005, van reorganitzar la propietat i, el 2013, van decidir cedir una part del terreny a una societat de conservació de l’illa. I per això han decidit posar-la a la venda a través de la casa Christie’s.

Temes:

Kennedy