FRAU FISCAL

Imanol Arias: "Ja millor que tot arribi fins al final"

"Així podrem defensar-nos davant del jutge", assegura la seva companya Ana Duato

mdedios41780947 presentaci n temporada 19 de cuentame imanol arias ana duato190613131756

mdedios41780947 presentaci n temporada 19 de cuentame imanol arias ana duato190613131756

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actor Imanol Arias està tranquil al saber que s’haurà d’asseure al banc dels acusats per frau fiscal juntament amb la seva companya Ana Duato.  "Estava previst. Ara s’estableix que el judici és per frau fiscal, per tant no hi ha delicte. A més s’indica que jo he entregat les quantitats [a Hisenda]. Així que millor que tot arribi al final", ha dit a Europa Press l’actor, que està treballant a l’obra 'El coronel no tiene quien le escriba'. Per la seva banda, Ana Duato, que també ha sigut imputada per evasió fiscal, assegura: "Així ens podrem defensar davant del jutge". 

El titular del Jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, ha dictat una interlocutòria per la qual proposa jutjar els actors, i 29 persones físiques i jurídiques més pel batejat com a 'cas Nummaria', el despatx d’advocats dedicat presumptament a construir i mantenir una estructura jurídica i econòmica perquè els seus clients evitessin pagar el fisc. 

Notícies relacionades

Moreno atribueix a Imanol Arias i Ana Duato un delicte contra la Hisenda Pública per defraudar més de 2,7 milions i 1,9 milions d’euros, respectivament. Tot això dins d’una causa molt més gran en la qual s’investiguen, a més d’aquestes dues infraccions, d’altres d’insolvència punible, estafa processal i organització criminal atribuïbles a la resta de sospitosos.

En l’escrit del jutge també es recull que Imanol Arias, de 63 anys, després de la inspecció de l’Agència Tributària ha fet fins ara diversos ingressos a l’Agència Tributària per un import de 2,3 milions d’euros. Per la seva banda, Ana Duato també ha pagat més de 800.000 euros pels anys 2010, 2011 i 2012. Entre els acusats també hi figura el marit de Duato i productor de la sèrie 'Cuéntame cómo pasó', Miguel Ángel Bernardeu.