GALA A LIBERTY ISLAND

Festa a l'estàtua de la Llibertat a ritme de Gloria Estefan

Tony Bennet i Oprah Winfrey, entre els assistents vip, per la inauguració del nou museu dedicat a la icònica dama de ferro de Nova York

estatua-libertad / periodico

3
Es llegeix en minuts
Efe

Els terrenys de Liberty Island, la casa del’Estàtua de la Llibertat, han acollit aquest dimecres a la nit una festa en honor a la dama de ferro i el seu nou museu, amenitzat per la música dels cantants Gloria Estefan i Tony Bennet, amb la presentadora Oprah Winfrey com a convidada de luxe.

Només un dia abans de la seva obertura al públic que visiti l’illa, desenes de famosos i cares reconegudes de l’espectacle, la política i la faràndula novaiorquesa van agafar el ferri en direcció a la mola de bronze per honrar-la com a símbol no només de llibertat, sinó d’igualtat i respecte als drets humans.

Aquesta era la idea principal per a la protagonista de la nit, Oprah, que va ser l’última a arribar i ho va fer en un immaculat vestit blanc per a la que era la seva primera visita al monument que durant tants anys va donar la benvinguda als immigrants que arribaven als Estats Units.

Braços oberts

"És important perquè ofereix braços oberts i no fronteres tancades. És important perquè estableix un ideal del que és Amèrica, i aquest ideal és llibertat per a tothom", va declarar davant dels mitjans la també actriu, abans de dirigir-se a Liberty Island a fer el discurs inaugural i a recollir el premi Estàtua de la Llibertat-Illa d’Ellis.

Aquest premi, forjat amb materials originals dels dos monuments, reconeix la tasca de Winfrey a favor de l’experiència americana i els esforços globals en defensa dels drets humans i les llibertats.

Abans que ella, pel camí cap als ferris que creuen el riu Hudson cap a Liberty Island van passar també celebritats com l’actor Johnny Galecki (Big Bang Theory), l’empresària Nicky Hilton (germana de Paris Hilton) o l’amo d’Amazon, Jeff Bezos, tot i que la seva aparició per la improvisada catifa vermella va ser fugaç amb només algunes salutacions a les càmeres.

La gala, amb més de 500 convidats, pretenia honrar l’obertura del nou museu de l’Estàtua, que inclou com a peça principal la torxa original retirada el 1986, just pel seu centenari, a causa de les males condicions en què es trobava.

L’esdeveniment també va comptar amb la presència de l’ex secretària d’Estat i excandidata presidencial pel Partit Demòcrata, Hillary Clinton, que va preferir no passar per davant de les càmeres i acudir directament al barco que la va portar a l’illa.

Allà s’hi va trobar amb el republicà reconvertit en demòcrata Michael Bloomberg, el milionari exalcalde de la ciutat que també va donar fons per a la construcció del museu. Per això el seu nom apareix reconegut amb una estrella tot just entrar.

"La d’aquesta nit és una d’aquestes ocasions que assegura per sempre que la història, el significat i la importància de l’Estàtua de la Llibertat, sigui transferida a totes les generacions que ens segueixin", va afirmar el president i conseller delegat de la fundació dels dos monuments i que gestiona els seus respectius museus, Stephen Briganti.

El poder de l’estàtua

Notícies relacionades

En això va coincidir la dissenyadora Diane von Furstenberg, presidenta de la campanya de recaptació de fons per a la construcció del museu: "He descobert que ella (l’Estàtua) té un poder veritable per fer que les coses passin. Té una torxa màgica i ha sigut un viatge excitant descobrir la seva història i compartir-la amb altres persones".

A l’acte també hi va acudir un personatge famós no per posar l’Estàtua al mapa, sinó per fer-la desaparèixer: l’il·lusionista David Copperfield, que va recordar l’oportunitat que va tenir de viure als terrenys de l’Estàtua "després de demanar-ho molt" i de fer que s’esvaís a la vista de tothom el 1983, tot i que aquesta no era la seva intenció aquesta nit. 

Temes:

Nova York