DEUTE PENDENT

Hisenda persegueix Aretha Franklin després de la seva mort

El fisc reclama a la difunta cantant 5,5 milions d'euros

zentauroepp46370131 gente181228134116

zentauroepp46370131 gente181228134116 / Andy Kropa

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aretha Franklin va deixar comptes pendents. El fisc nord-americà ha comunicat que la cantant, morta el passat 16 d’agost a causa d’un càncer de pàncrees als 76 anys, deu 6,3 milions de dòlars (gairebé 5,5 milions d’euros) en impostos endarrerits corresponents als exercicis dels anys 2012 al 2018. 

Segons un comunicat dels advocats de la cantant, "la majoria de les obligacions fiscals que tenia la senyora Franklin es van pagar abans de la seva mort, tal com ella volia. L’Estat està treballant diligentment per resoldre qualsevol problema pendent", conclou l’escrit sense entrar en més especificacions. Aquestes reclamacions arriben just un mes després que l’última propietat immobiliària que Aretha Franklin tenia a Detroit, la seva ciutat natal, s’hagi venut per 300.000 dòlars (una mica més de 261.000 euros).  

En el moment de la seva mort, la reina del soul tenia una fortuna estimada en 80 milions de dòlars (uns 70 milions d’euros), però la cantant no havia deixat un testament. El senyor Wilson, un advocat de Los Angeles que treballava per a ella, va assegurar llavors: "Vaig provar de convèncer-la que havia de fer un testament i un fideïcomís quan encara era viva. Va entendre que era necessari, però mai ho va fer. Simplement no li semblava una cosa a la qual ella hagués de fer atenció". 

Desavinences per l’herència

Notícies relacionades

Pocs dies després de la seva mort i de l’exuberant funeral a Detroit amb un macroconcert de comiat, van començar els rumors sobre les desavinences familiars entorn de l’herència de la intèrpret. Els seus quatre fills, Clarence, Kecalf i Ted White Jr., molt involucrats en la carrera artística de la seva mare, volien que la fortuna que havia deixat quedés en la família, dividida en quatre parts iguals. Un fet que excloïa del repartiment Willie Wilkerson, el company d’Aretha, a qui mai van veure amb bons ulls i amb qui la cantant va arribar a cancel·lar el casament en dues ocasions davant de la pressió precisament dels fills.

Aretha, molt reticent sempre a parlar sobre la seva vida personal, va ser mare per primera vegada als 12 anys i posteriorment als 14. A aquests dos fills –Clarence i Edward– els va donar el cognom de la seva família, Franklin, sense entrar en més en detall sobre els seus respectius pares. Tots dos es van criar amb l’àvia mentre Aretha arrencava la seva carrera. Després va arribar Ted, fruit del seu primer matrimoni, amb Ted White, de qui es va divorciar el 1969 després d’una relació convulsa. El més petit és Kecalf, el fill que va tenir de la seva relació amb Ken Cunningham, un dels seus representants, amb qui mai es va casar.