Taula rodona contra el masclisme

Victoria Abril: "El #Metoo s'enfonsa pels excessos de feministes radicals"

"Hi ha qui no distingeix entre violació, assetjament i comportaments inapropiats", afirma l'actriu espanyola en un col·loqui de la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

MEX066. GUADALAJARA (MÉXICO), 28/11/2018.- La actriz española, Victoria Abril, participa en el foro Me Too hoy, miércoles 28 de noviembre de 2018, en el marco de la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL), en Jalisco (México). Victoria Abril afirmó hoy que los aspectos positivos del movimiento Me too se están hundiendo a causa de los excesos de las feministas radicales y denunció que hay quienes no distinguen entre violación, acoso y comportamientos inapropiados. EFE/Francisco Guasco

MEX066. GUADALAJARA (MÉXICO), 28/11/2018.- La actriz española, Victoria Abril, participa en el foro Me Too hoy, miércoles 28 de noviembre de 2018, en el marco de la Feria Internacional del Libro de Guadalajara (FIL), en Jalisco (México). Victoria Abril afirmó hoy que los aspectos positivos del movimiento Me too se están hundiendo a causa de los excesos de las feministas radicales y denunció que hay quienes no distinguen entre violación, acoso y comportamientos inapropiados. EFE/Francisco Guasco / Francisco Guasco (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’actriu espanyola Victoria abril va afirmar a Mèxic que "els aspectes positius" del moviment #Metoo s’estan "enfonsant a causa delsexcessos de les feministes radicals" i, a més, va denunciar que hi ha qui no distingeix entre violació, assetjament i comportaments inapropiats.

En una taula rodona celebrada en el marc de la Fira Internacional del Llibre (FIL) de Guadalajara, l’actriu va assenyalar que també es veuen "proves d’intolerància" de persones que no estan d’acord amb les afirmacions "justicieres de l’activisme radical" del moviment.

Certes feministes "radicals" –paraula que va posar entre cometes fent un gest amb les mans a l’aire– "no saben o no volen distingir entre la violació, que és un crim; l’assetjament, que és un delicte condemnat per la llei, i la zona grisa" o el que poden ser "simples comportaments inapropiats".

Conseqüències del #MeToo

Això, va dir, és "extremadament greu, ja que penalitza les veritables víctimes" i fins i tot criminalitza "la seducció i el desig". Juntament amb Victoria Abril, a la taula també hi havia figures com la periodista mexicana Lydia Cacho i la sociòloga britànica Catherine Hakim.

Aquesta última va defensar durant la seva intervenció que el #Metoo ha presentat les dones com a víctimes. Per als homes, va argumentar, hi ha hagut un gran canvi, perquè d’estar en una posició de poder ara passen a veure que les dones estan en el mateix nivell o que són les seves superiors. Per això "necessiten l’ajuda de les dones, per bregar amb aquesta situació".

Va afegir que per als homes la sexualitat és més important que per a les dones, perquè si bé elles "obtenen el mateix plaer", els homes "farien molt més per obtenir sexe", com, per exemple, "pagar elevades quantitats de diners".

Societat hipersexualitzada

Notícies relacionades

Cacho va rebutjar frontalment aquesta teoria i va assegurar que correspon a estudis antics i elaborats per acadèmics que són majoritàriament homes. "És un mite que la masculinitat hipersexualitzada existeix; hi ha una cultura que avala i potencia aquesta hipersexualitat", va afirmar.

La periodista va dir que, si hi ha milions de dones i nenes que són víctimes de la violència sexual, és per "la cultura patriarcal i de masclisme en què estem submergits", va conclure. Per canviar aquesta situació, Abril va manifestar que el que és transcendental és l’"educació", per afavorir un canvi de mentalitat masculí. Així com un conjunt d’accions, com la millora del sistema penal, per tenir judicis justos, i fins i tot establir codis de conductes que incloguin, fins i tot, imposar multes. "Com al trànsit", va apuntar l’actriu.