DECLARACIONS CONTROVERTIDES

Pamela Anderson: "El moviment MeToo és excessiu per a mi"

L'actriu i model va parlar sobre el moviment #MeToo, el feminisme i la seva relació amb Julian Assange en una entrevista amb la televisió australiana

zentauroepp38520724 us canadian actress pamela anderson poses as she arrives on 181106113849

zentauroepp38520724 us canadian actress pamela anderson poses as she arrives on 181106113849 / VALERY HACHE

4
Es llegeix en minuts
Jorge Gonzalo

L’octubre del 2018 va sorgir el moviment #MeToo per denunciar l’assetjament i l’agressió sexual, i es va fer viral a les xarxes gràcies a la defensa que en van fer alguns famosos de Hollywood, especialment dones. Encara avui continuen apareixent escàndols relacionats amb casos d’assetjament com els més sonors, els de Harvey Weinstein  i segueix la protesta per les seves accions. No obstant, hi ha gent dins de la indústria hollywoodiana que no està del tot d’acord amb el que expressa el moviment #MeToo.

Pamela Anderson, actriu a 'Los vigilantes de la playa' i model de Playboy és una d’aquestes veus. En una entrevista a càrrec de Liam Barlett en el programa de televisió australià '60 minutes’que s’emetrà diumenge vinent 11 de novembre íntegrament, ha afirmat que es considera feminista, però que creu que "aquesta tercera onada de feminisme és avorrida, que pot anar massa lluny i que paralitza els homes". La canadenca és conscient de la polèmica que poden portar les seves paraules i sap que altres veus, com Mayim Bialik (‘The Big Bang theory’) i Catherine Deneuve, van rebre fortes crítiques per manifestar la seva opinió contrària al moviment. 

Anderson explica que el moviment #MeToo és excessiu per a ella. "Ho sento, probablement em mataran per dir això, però la meva mare em va ensenyar que no havia d’anar a un hotel amb un estrany, i que si algú em rep amb una bata de bany en una reunió de feina, ha de ser una altra cosa", va puntualitzar referint-se als escàndols de Harvey Weinstein i va afirmar que "hi ha coses que són de sentit comú".

L’actriu, de 51 anys, també ha aprofitat l’entrevista per parlar de la seva relació amb Julian Assange, fundador de WikiLeaks, que fa més de sis anys que està refugiat al’ambaixada de l’Equador a Londres i amb qui admet sentir-se molt pròxima. Anderson manté des de fa dos anys reunions amb Assange que duren de tres a quatre hores i en les quals acaba exhausta per la quantitat de notes que pren per ser una millor activista. La model defineix la relació entre tots dos com "una lluita romàntica" i aclareix que entre ells no hi ha més que una amistat.

Assange està sota amenaça d’extradició als Estats Units per haver-se enfrontat a càrrecs d’espionatge i no es mostra gaire content amb les condicions de vida que té a la seva residència diplomàtica, i ha arribat a demandar l’Estat equatorià al considerar que està"vulnerant els seus drets".

Aprofitant el context de l’entrevista, Pamela Anderson ha sol·licitat a Scott Morrison, primer ministre d’Austràlia, que recuperi el passaport de Julian i que el porti de tornada a la seva Austràlia natal. "Sent-te orgullós d’ell i organitza-li una desfilada quan arribi a casa. Julian ha fet tant... Hi ha molta bogeria en aquest moment, però quan es calmi, ell estarà en els llibres d’història. Serà l’australià més famós i la persona més important en aquesta vida. És un australià que està salvant el món", ha sentenciat mentre mirava a càmera. 

El ministre Morrison en declaracions a l’emissora Hot Tomato FM va dir que la posició del govern respecte a Assange no ha canviat i va fer broma dient que té diversos amics que li han demanat ser els seus enviats especials per solucionar aquests assumptes amb Pamela.

Notícies relacionades

L’exconilleta Playboy també ha revelat que en una ocasió va ser contractada per assistir a l’aniversari de l’ara president dels EUA, Donald Trump. Ha afirmat que era habitual que a les conilletes els paguessin 500 dòlars per assistir a esdeveniments i que no ha tornat a creuar-se amb el mandatari. No obstant, sí que va enviar una carta a la seva dona Melania Trump, perquè no utilitzés abrics de pell, ja que segons Pamela "li agradi o no, la primera dama serà una icona de moda".

Referent a la consideració que es té d’ella com un símbol sexual, explica que no la molesta. "Totes les dones volem sentir-nos sexis. Jo mai m’he considerat a mi mateixa bonica. Sempre he pensat que soc una mica bonica, una mica graciosa... Seria pitjor no ser un símbol sexual".