A COMENÇAMENTS DELS 90

Una associació de nadons robats demana al fiscal que citi a declarar Lomana

La 'socialité' va revelar a la televisió que una clínica sevillana li va oferir un nen a ella i al seu marit, ja mort

"No sé si era cert que la mare biològica hi estava a favor o no, però no vaig voler acceptar la proposta", va explicar

28010866 59

28010866 59

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Asociación Sevilla Bebés Robados ha sol·licitat a la fiscalia provincial que citi a declarar la socialité Carmen Lomana després que aquesta revelés que li van oferir un nadó nounat en una clínica de Sevilla a començaments de la dècada dels 90.

En un escrit, amb registre d’entrada a la Fiscalia de Sevilla del 16 d’octubre, l’associació sol·licita al Ministeri Públic que, en la investigació relacionada amb els casos denunciats de sostraccions de menors nounats o adopcions irregulars, cridi a declarar Lomana per si té informació rellevant per manifestar.

Confessió en una cadena nacional

Aquesta sol·licitud és conseqüència de les declaracions realitzades per la coneguda empresària el 4 de setembre passat en un programa d’una cadena de televisió nacional, en què, entre altres qüestions, va indicar que a ella i al seu marit, ja mort, els van oferir un nadó nounat en una clínica de Sevilla i els van assegurar que la mare “hi estava d’acord”.

Lomana va confessar, segons l’escrit presentat pel lletrat del’Asociación Sevilla Bebés RobadosJuan de Dios Ramírez, que havia sigut víctima d’"una sospitosa proposició a començaments dels anys 90 en una clínica de maternitat de Sevilla". El mateix escrit recull que a Lomana i al seu marit els van donar la possibilitat d’adoptar un nen: "No sé si era cert que la seva mare biològica hi estava a favor o no, però no vaig voler acceptar la proposta".

Aquesta declaració es va produir de forma paral·lela que se celebrava a la Secció Setena de l’Audiència Provincial de Madrid el judici contra el doctor Eduardo Vela per delictes de detenció il·legal, suposició del part i falsedat documental en relació amb un cas de nadons robats del 1969, dels quals finalment va ser absolt.

Notícies relacionades

En la sentència, els magistrats el consideren responsable dels delictes, però l’absolen ja que entenen que han prescrits. Consideren com a data de prescripció el moment en què la denunciant va arribar a la majoria d’edat. Vela va ser director de la clínica San Ramón de Madrid, considerada l’epicentre de l’entramat del presumpte tràfic de nens.

 

Temes:

Nens robats