Planegen recaptar 4 milions d'euros

El Robin Williams més íntim surt a la venda

La col·lecció 'Creating a stage: the Collection of Marsha and Robin Williams', amb 300 objectes que van decorar la casa de l'actor, serà subhastada a Sotheby's a l'octubre

Entre les peces més cobejades hi ha un quadre de Banksy ('Happy Choppers', del 2006), que pot assolir els 600.000 dòlars

EAG01 LOS ANGELES CA EE UU 12 09 2018 Una fotografia del actor estadounidense Robin Williams y su familia junto a sus objetos de subasta exhibidos hoy miercoles 12 de septiembre de 2018 en Los Angeles California EE UU La subasta que se realizara en octubre en Nueva York incluye cientos de obras de arte accesorios para peliculas juguetes y articulos deportivos de Creating a Stage The Collection of Marsha and Robin Williams EFE Eugene Garcia / EUGENE GARCIA (EFE)

EAG01  LOS ANGELES  CA  EE UU    12 09 2018  Una fotografia del actor estadounidense Robin Williams y su familia junto a sus objetos de subasta exhibidos hoy  miercoles 12 de septiembre de 2018  en Los Angeles  California  EE UU    La subasta que se realizara en octubre en Nueva York  incluye cientos de obras de arte  accesorios para peliculas  juguetes y articulos deportivos de  Creating a Stage  The Collection of Marsha and Robin Williams   EFE Eugene Garcia
EAG01  LOS ANGELES  CA  EE UU    12 09 2018  Objetos deportivos del boxeador Mohammed Ali adquiridos por el actor estadounidense Robin Williams  se encuentra entre los articulos que son exhibidos para subasta hoy  miercoles 12 de septiembre de 2018  en Los Angeles  California  EE UU    La subasta que se realizara en octubre en Nueva York  incluye cientos de obras de arte  accesorios para peliculas  juguetes y articulos deportivos de  Creating a Stage  The Collection of Marsha and Robin Williams   EFE Eugene Garcia
EAG01  LOS ANGELES  CA  EE UU    12 09 2018  Un reloj del actor estadounidense Robin Williams y que uso en la pelicula  La Sociedad de los Poetas Muertos   se encuentra entre los articulos que son exhibidos para subasta hoy  miercoles 12 de septiembre de 2018  en Los Angeles  California  EE UU    La subasta que se realizara en octubre en Nueva York  incluye cientos de obras de arte  accesorios para peliculas  juguetes y articulos deportivos de  Creating a Stage  The Collection of Marsha and Robin Williams   EFE Eugene Garcia
EAG07  LOS ANGELES  ESTADOS UNIDOS   13 09 2018 - Vista de una daga de la pelicula  Hook   que fue adquirida en su dia por el actor estadounidense Robin Williams  durante la presentacion de varios objetos de la casa Sotheby s en Los Angeles  California  Estados Unidos   ayer  12 de septiembre de 2018  Sotheby s exhibio un avance de la subasta que hara en octubre con mas de 300 objetos que pertenecieron a Robin Williams  fallecido en 2014  EFE  Eugene Garcia
EAG01  LOS ANGELES  CA  EE UU    12 09 2018  Una capa usada por el actor Daniel Radcliffe en las peliculas de Harry Potter y adquirida por el actor estadounidense Robin Williams  se encuentra entre los articulos que son exhibidos para subasta hoy  miercoles 12 de septiembre de 2018  en Los Angeles  California  EE UU    La subasta que se realizara en octubre en Nueva York  incluye cientos de obras de arte  accesorios para peliculas  juguetes y articulos deportivos de  Creating a Stage  The Collection of Marsha and Robin Williams   EFE Eugene Garcia

/

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

La vida de les celebritats i artistes famosos sempre té un costat desconegut, aquell en què la intimitat revela les seves fílies i fòbies, i que pateixen igual que la resta dels mortals. Els objectes personals hi tenen molt a veure i per conèixer millorRobin Williams i la seva dona Marsha, la casa Sotheby’s exhibeix a Los Angeles, Califòrnia, un avanç de la col·lecció privada de l’actor que serà posada al mercat per ser adquirida al millor postor.

Això forma part de la subhasta que farà aquesta reconeguda casa el 4 d’octubre que ve, en què més de 300 objectes que van pertànyer a Robin Williams i Marshaofereixen una mirada íntima a la vida familiar del cèlebre artista, que es va suïcidar el 2014.

"El que és excitant i interessant és que es tracta d’objectes que la família va escollir i amb què van créixer a casa seva", ha explicat Nina del Río, vicepresidenta de Sotheby’s, sobre aquesta col·lecció titulada ‘Creating a stage: the collection of Marsha and Robin Williams’.

La relació íntima amb els objectes

"Aquesta mostra ofereix una mirada íntima a la vida familiar de Robin Williams en contrast amb la imatge pública que va crear a través de la seva carrera", assenyala Del Río mentre mostra un dels grans atractius de la subhasta: un quadre de Banksy titulat ‘Happy Choppers’, realitzat el 2006, que pot arribar a assolir un preu de 600.000 dòlars (516.900 euros).

"Aquest quadre aborda temes que interessaven personalment Williams i recorda la seva feina a ‘Good Morning, Vietnam’ ‘Good Morning, Vietnam’(1987), afirma Del Río, en al·lusió a aquest film de Barry Levinson pel qual l’actor va ser nominat a l’Oscar.

El quadre va ser un regal de Marsha, productora de cine i filantropa amb qui Williams va estar casat durant 20 anys, motiu pel qual té un "grandíssim valor personal", assenyala Del Río.

Donatius benèfics

Va ser la mateixa vídua qui, juntament amb els fills, va decidir posar en marxa la subhasta, que se celebrarà a Nova York i la recaptació de la qual –s’estima una xifra d’entre 3,3 i 4,7 milions de dòlars (de 2,8 a 4 milions d’euros)– anirà a parar en part a organitzacions benèfiques.

Per decisió de Marsha i els fills de Williams, part dels beneficis de la subhasta seran donats a Human Rights Watch, la fundació Christopher i Dana Reeve,l’Hospital Infantil de Recerca St. Jude’s i elWounded Warrior Project.

Fundació en memòria de l’actor

Amb els fons també s’establirà la Fundació Robin Williams, que concedirà beques per estudiar a la prestigiosa escola d’arts Juilliard de Nova York.

Marsha "sent que és el moment ideal per retre-li homenatge i, alhora, seguir endavant amb les seves vides", ha dit Del Río.

Records de tota una vida

Entre els objectes a subhastar hi ha una gran col·lecció de records cinematogràfics relacionats amb la carrera de Williams, com els seus Globus d’Or per ‘Mork y Mindy’‘Good Morning, Vietnam’El rei pescador i ‘Señora Doubtfirepapá de por vida’ (valorats en uns 17.200 euros cada un).

També es podrà adquirir el punyal que va fer servir a ‘Hook’ i un quadre que apareixia en una de les escenes claud’‘El indomable Will Hunting’, pintat pel director de la pel·lícula, Gus Van Sant.

Diverses obres d’art també sortiran a la venda, com una escultura de l’artista Niki de Saint-Phalle‘El poeta i la seva musa’, que l’intèrpret conservava al seu ranxo de Califòrnia i que es calcula que assolirà entre 350.000 i 400.000 dòlars (de 300.000 a 344.000 euros).

Sens dubte, un dels objectes amb més valor per als aficionats de la carrera de l’actor és el rellotge de polsera que va lluir a ‘El club dels poetes morts’, amb què va entonar la cèlebre frase de “Carpe diem, seize the day” (Carpe diem, viu el moment).

"Robin era un àvid col·leccionista de rellotges. En aquesta mostra en tenim 40 i aquest en concret porta una inscripció amb el seu nom, el títol de la cinta i l’any que es va estrenar", detalla Del Río.

Mobles i records esportius

Completen la mostra mobles i art decoratiu de les residències de Williams; objectes esportius amb autògrafs del basquetbolista LeBron James i del boxejador Muhammad Ali, que va escriure “ets un home realment dolç i una persona especial”; així com exemplars de la primera edicióde ‘Tot esperant Godot’, valorats en uns 2.000 dòlars (1.720 euros).

Notícies relacionades

Curiosa és també la presència de la toga originalde Harry Potter  que va lluir Daniel Radcliffe en la primera cinta de la franquícia –Williams era un enorme fan de la sèrie– i el conjunt de maletes que utilitzava el matrimoni –una edició limitada confeccionada per Louis Vuitton– per als seus desplaçaments amb avió.

"Sabem que aquesta peça de Harry Potter és molt esperada per fans de tot el món. La subhasta conté articles de preus molt diferents i hi ha alguna cosa per a tothom, així que esperem que participi gent de tot el món," ha manifestat Del Río.