CONDEMNADA A PRESÓ

Les víctimes de l''estafadora dels famosos'

Mónica Gil Manzano va entabanar artistes de tot tipus amb els seus enganys, que li han costat una pena de 18 mesos de presó

ecarrasco40500484 mas periodico kiko matamoros180705134738

ecarrasco40500484 mas periodico kiko matamoros180705134738

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El germà de Pablo LópezLuis LópezKiko MatamorosJoaquín Cortés; Salvador Beltrán, Miguel Ángel Arenas, productor musical i descobridor d’Alejandro Sanz conegut com a Capi, són alguns dels rostres que s’estudien com a víctimes dels enganys de la presumpta 'estafadora dels famosos’, Mónica Gil Manzano.

El dilluns 2 de juliol, l’acusada va arribar a un acord amb la fiscal, que demanava que fos condemnada a cinc anys de presó i que indemnitzés amb 58.000 euros un 'amic' que va estafar al simular que tenia una solvència professional i empresarial que no era certa. Ha acceptat ser condemnada a 18 mesos de presó, a pagar una multa de 1.200 euros i a indemnitzar amb 58.000 euros l’empresari estafat.

La fiscal va explicar que la presumpta estafadora dels 'vips’ va proposar al seu 'amic' que invertís en un fons d’inversió i aquest va transferir 50.000 euros al compte d’una empresa de Mónica Gil. Segons la fiscal, l’engany va consistir a prometre que es revaloritzaria en 18.000 euros.

In fraganti

Gil Manzano va ser detinguda el dijous 28 de juny, en un banc del número 23 del carrer madrileny de Luchana. Estava acompanyada d’un soci de 48 anys i una dona que acabava de treure del banc 38.000 euros en efectiu. El director de la sucursal va avisar la policia, perquè va assegurar que va veure com amenaçaven la dona i li semblava estrany que es produís el moviment bancari, després d’haver retirat 37.000 euros el dia anterior.

El mateix 28 de juny, un jutjat de guàrdia de la capital va prendre declaració a l’'estafadora dels famosos’ i va decretar presó provisional sense fiança per cometre suposadament diverses estafes. El Jutjat d’Instrucció 54 de Madrid porta la investigació ara mateix.

Anteriorment, Mónica Gil ja va ser condemnada a un any i mig de presó per estafarMariano Pernía, exjugador de l’ Atlètic de Madrid i de la selecció espanyola, així com a tornar-li mig milió d’euros. Llavors no va entrar a la presó perquè no tenia antecedents penals.

Mila Ximénez, indignada

Notícies relacionades

La col·laboradora de 'Sálvame' Mila Ximénez, que ha declarat que va ser amiga de Gil Manzano, ha carregat contra l’'estafadora dels famosos’ en el programa de premsa rosa de Tele 5. Ha assegurat que ha patit en primera persona els intents d’estafa, però no va aconseguir atrapar-la: "Ara sé que, quan em vas captar, com les sectes, la teva única intenció era estafar-me. Tot el que li has proposat a les teves víctimes m’ho proposaves a mi. He passat de la pena a la ràbia".

"El que no entenc és com has pogut dormir tranquil·la. Has estafat gent amb diners, però m’estic assabentant que també li has pres els estalvis a més gent", ha sentenciat.