BANQUERA A LES XARXES

L'estrena d'Ana Botín a Twitter

La presidenta del Santander aconsegueix 10.000 seguidors en menys de 24 hores

lmmarco41861731 spanish bank santander s executive chairman ana botin gives 180208182521

lmmarco41861731 spanish bank santander s executive chairman ana botin gives 180208182521 / JUAN MEDINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Alguns l'han saludat, com el cofundador de Twitter, Jack Dursey. Altres li han criticat la compra del Banco Popular per un euro. I fins i tot hi ha qui li ha preguntat directament si té inversions en bitcoins. Ana Patricia Botín, la presidenta de Banco Santander, llançava aquest dimecres a la tarda els seus primers missatges a Twitter a través del compte @anabotin. Un gest per a uns valent perquè mostra que l'executiva vol estar més a prop dels seus clients i accionistes i opinar sobre alguns temes que li interessen.

"Aquest és el meu primer tuit. He decidit usar Twitter per aprendre d'altres i per compartir les meves opinions". Aquest era el seu primer missatge d'un compte, que va ser creat el juliol del 2014 però que estava en silenci. En mitja hora tenia 600 seguidors.I en 24 hores, més de 10.000. 

Te i ioga

Botín explicava en la seva estrena que a més de finances i del Santander, tuitejarà sobre altres interessos personals, com l'educació, l'emprenedoria i el futur del treball. També parlarà de la tecnologia digital, l'esport, el ioga i fins i tot del te.

En el moment de llançar els seus tuits, Ana Botín només seguia set comptes, entre ells, el de Christine Lagarde, presidenta de l'FMI, i el de Banco Santander. La resta són fundacions, com l'Escola de Música Reina Sofia, la Fundació CYD; i Teach for All. Botín es defineix en el compte com una "entusiasta de la gent, presidenta del Santander, mare i esposa". A més, diu que li interessa l'educació i el planeta. I que practica ioga, "encara que no tan sovint com m'agradaria".

Poca tirada a fer servir Twitter

Els executius espanyols de les empreses de l'Ibex 35 no tenen gaire tirada a tenir comptes a Twitter. O si en tenen, els utilitzen molt poc i amb missatges estrictament oficials. Una excepció és José María Alvarez-Pallete, president de Telefónica, que té 64.000 seguidors i que tuiteja sobre tecnologia i maratons, la seva gran afició.

Notícies relacionades

L'arribada de Botín a Twitter es produeix en un moment en què molts directius precisament no volen estar a Twitter per l'alt nivell d'agressivitat que existeix per part delshaters

La presidenta del Santander, de 57 anys, està casada amb Guillermo Morenés, un enginyer agrònom dedicat a les finances, i tenen tres fills: Felipe, Javier i Pablo. Extremadament discreta, a més de practicar ioga és molt aficionada al jazz i al ballet.