A LES VÍCTIMES DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Ben Affleck donarà tots els diners que va guanyar amb Harvey Weinstein

L'actor i director busca rentar la seva imatge després de ser acusat per l'actriu Rose McGowan d'encobrir els abusos del productor de Hollywood

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 04:  Ben Affleck attends the ’Justice League’ photocall at The College on November 4, 2017 in London, England.  (Photo by Karwai Tang/WireImage)

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 04: Ben Affleck attends the ’Justice League’ photocall at The College on November 4, 2017 in London, England. (Photo by Karwai Tang/WireImage) / Karwai Tang (WireImage)

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ben Affleck ha passat de ser acusat d’encobrir el depredador sexual de Hollywood Harvey Weinstein a oferir-se com una «solució» per acabar amb l’assetjament sexual. I és que el director d’Argo s’ha compromès a donar tots els diners que va guanyar amb el productor per ajudar l’organització Film Independent i la Xarxa nacional contra la violació, l’abús i l’incest (RAINN, per les seves sigles en anglès). 

«Simplement no volia cobrar més xecs d’aquest home», ha dit l’actor en una entrevista amb Kevin McCarthy per a la cadena Fox. «Estic donant els diners que he guanyat de les pel·lícules de Miramax [la productora de Weinstein, de la qual va ser fulminat] a Film Independent i a RAINN». 

"Part de la solució"

L’actor de Batman ha insistit que vol ser «part de la solució» d’un problema que afecta tots els sectors. «S’ha d’empènyer més dones al poder i que els homes deixin els comportaments inapropiats», ha dit en una altra entrevista amb la premsa.

Amb aquesta contribució monetària per ajudar les víctimes de la violència sexual, Affleck, de 45 anys, vol reconduir la seva imatge pública. A principis del mes passat va ser acusat –amb Matt Damon i Russell Crowe– d’encobrir Weinstein, al qual ja han denunciat més de 90 dones i que ahir mateix va ser expulsat «per a tota la vida» de l’Acadèmia de la Televisió dels EUA.

CARTA ENCESA

Affleck va escriure llavors una encesa carta a les xarxes socials en què es mostrava «molt sorprès» i «enfadat» per tot l’escàndol d’un home amb qui havia treballat durant molt temps i que ara estava acusat d’utilitzar «la seva posició de poder per intimidar, assetjar sexualment i manipular moltes dones durant dècades».

    

Aquest va ser el seu missatge a les xarxes: «Estic disgustat i enfadat amb l’home amb qui he treballat i que ha utilitzat la seva posició de poder per intimidar, assetjar sexualment i manipular moltes dones durant dècades. La resta d’acusacions sobre assetjament que he llegit aquest matí m’han posat malalt. Això és completament inacceptable, i em trobo a mi mateix preguntant-me què podria haver fet perquè no hagués passat. Hem de fer-ho millor per protegir les nostres germanes, amigues, companyes de feina i filles. Hauríem de recolzar aquelles dones que expliquen el seu cas, condemnar aquesta mena de comportaments quan els vegem i ajudar que hi hagi més dones en posició de poder».

No obstant, aquelles paraules es van girar ràpidament en contra seva, ja que l’actriu Rose McGowan, que ha demandat Weinstein per assetjament i violació, va acusar des de Twitter Affleck de mentir i ocultar sabent-ho els delictes del depredador sexual. «¡Maleït sigui! Li vaig dir que parés de fer-ho. Això va ser el que em vas dir a la cara, en la conferència de premsa a la qual em van obligar a anar després que m’ataqués. Menteixes», va escriure l’actriu d’Embrujadas.

Aquella acusació de McGowan va tenir encara més ressò quan Twitter va bloquejar el seu compte (per trencar suposadament les regles de decòrum de la xarxa social), i alguns usuaris van veure en això un intent de silenciar les acusacions d’assetjament sexual contra Weinstein.

Notícies relacionades

    

A més, una altra actriu, Hilarie Burton, va acusar Affleck d’haver-la «grapejat» durant un programa quan ella només tenia 20 anys. Affleck ho va reconèixer i va demanar disculpes públiques.