INTERVINGUT DIVENDRES PASSAT A COR OBERT

Mor el torero Sebastián Palomo Linares als 69 anys

Segons algunes fonts, l'exmatador i pintor va patir un vessament cerebral la nit posterior a la intervenció, cosa que va derivar en la mort cerebral

Mor Sebastián Palomo Linares als 69 anys. / EUROPA PRESS

2
Es llegeix en minuts

El torero retirat Sebastián Palomo Linares (Jaén, 1947) ha mort aquest dilluns després d'haver sigut operat a cor obert divendres a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

La revista '¡Hola!' assegura que el torero va tenir un vessament cerebral irreversible la nit posterior a la intervenció, cosa que ha derivat en la mort cerebral de Palomo Linares.

CINC HORES D'OPERACIÓ

Palomo Linares va ser sotmès divendres passat a una intervenció quirúrgica -de cinc hores- a l'Hospital Gregorio Marañón i, després de l'operació, va passar a la Unitat de Cures Intensives.

Des de dissabte passat, el torero estava sedat i amb ventilació mecànica a l'Hospital Gregorio Marañón després d'haver sigut sotmès a un doble bypass aortocoronari, la substitució de la vàlvula mitral i la recuperació de la vàlvula tricúspide, segons comunicat mèdic.

SÍMBOL DE LA VIRILITAT TARDOFRANQUISTA

L'humil aprenent de sabater que va acabar convertint-se en símbol de la virilitat torera en el tardofranquisme -vegeu el film 'Solos los dos' (1968), amb Marisol de parella protagonista- va arribar a l'hospital la setmana passada acompanyat per la seva nòvia, la magistrada de Valdemoro Concha Azuara, 29 anys més jove.

Aquests dies d'ingrés, no obstant, cap dels seus tres fills l'haurien visitat (a la foto inferior, amb Miguel, l'únic que també s'ha posat el vestit de torero, a Chipiona, el 2000).

El motiu, diuen, podria ser el divorci amb Marina Danko, amb qui va estar casat durant 34 anys (va ser la 'boda de l'any' del 77). Segons sembla, Sebastián i Andrés, el fill gran i el petit, respectivament, s'haurien posat del costat de la colombiana aspirant a Miss Món i dissenyadora de joies que fa dos anys també va refer la seva vida amb un magnat suís, Fabio Mantegazza. L'atractiu home de mare canària i arrels italianes tenia un iot a Puerto Banús quan va conèixer Danko. Ara la parella passa la meitat de l'any a Marbella, i la resta del temps, a Lugano.

Palomo Linares va prendre l'alternativa el 1966 i va tenir com a padrí el matador Jaime Ostos. Els seus millors èxits van arribar la dècada següent (a la foto inferior, amb Joan Manel Serrat, a La Monumental de Barcelona, el 1970).

Als 90, Linares es 'va retirar'  en diverses ocasions del toreig, i també va tornar a vestir-se de torero unes altres. Diversos problemes amb Hisenda el perseguien aquells dies, en què també va sobreviure a un greu accident de trànsit. El 2008, per a més inri,  va tenir dos ensurts en forma d'infarts.

Notícies relacionades

Tres anys després l'extorero i l'exmodel van deixar de compartir el mateix sostre pel "desgast de viure tants anys junts", van confessar a les revistes del cor.

EXPOSICIÓ A MADRID

Si el 66 va prendre l'alternativa a les arenes, el 67 va descobrir la seva altra passió: els pinzells. Mig segle pintant. Des de la setmana passada una exposició a Boadilla del Monte (Madrid) recull el seu art: '50 años de pintura 1967-2017'. Per motius de salut, l'exmatador no ha pogut acostar-se fins a la sala que exposa els seus quadros abstractes, expressionistes i de gran format. 

Temes:

Toros Obituaris