CONCURS DE CREDITORS

Un jutge autoritza la dació en pagament de la casa natal de Velázquez per saldar el deute de Victorio y Lucchino

A la casa annexa els dissenyadors sevillans han tingut el seu taller durant 32 anys

 

 

1
Es llegeix en minuts

Un jutge de Sevilla ha autoritzat la dació en pagament de la casa natal del pintor Velázquez a una entitat bancària per saldar el deute hipotecari que manté amb ella una empresa dels dissenyadors andalusos Victorio y Lucchino en fase de liquidació, després d'haver sigut declarada en concurs voluntari de creditors el gener del 2013.

Notícies relacionades

El jutge autoritza la dació en pagament d'aquesta casa i d'una altra vivenda annexa, on José Victor Rodríguez, Victorio, i José Luis Medina, Lucchino, han tingut el seu taller durant 32 anys, per d'aquesta forma salvar el deute que mantenen els dissenyadors.

La crisi d'aquesta firma, que va néixer a finals dels 70 i que va tenir repercussió internacional, ve de fa temps i no s'ha pogut salvar. Antics treballadors es van veure obligats a portar les seves acusacions d'impagament davant un jutge. La notícia va saltar als diaris l'estiu del 2012, quan es va saber que s'havia sol·licitat un concurs de creditors per a la seva societat matriu V&L Costura, Diseño y Moda SA i per a Patrimonio de Moda per impagaments a l'Agència Tributària i l'Administració local. Els deutes es van xifrar al seu moment en 1,2 milions d'euros i es van traduir en impagaments a treballadors. La justícia va donar la raó llavors als demandants.