SINGLADURA GASTRONÒMICA

Els bessons Torres porten el Dos Cielos a Madrid

Els cuiners inauguren un restaurant a les antigues cavallerisses d'un palau convertit en hotel de luxe al centre de la capital

fcasals36850066 madrid 12 01 2017     sociedad los hermanos javier y sergio 170112184039

fcasals36850066 madrid 12 01 2017 sociedad los hermanos javier y sergio 170112184039

2
Es llegeix en minuts
JUAN FERNÁNDEZ / MADRID

Els havien temptat en un munt d’ocasions, però els germans Javier i Sergio Torresxefs del Dos Cielos de Barcelona (una estrella Michelín), es resistien a fer el salt a Madrid fins a trobar el lloc que s’adeqüés a la idea de restaurant «perdurable en el temps i extern a les modes» que, segons les seves mateixes paraules, sempre han defensat.

Aquest lloc ja l’han trobat. Des d’ahir a la nit és possible degustar les exquisideses dels bessons més televisius de la gastronomia espanyola, presentadors del programa 'Torres en la cocina' de TVE, al centre de Madrid.

COM A BARCELONA PERÒ AMB CALLOS A LA MADRILENYA

L’hotel Gran Meliá Palacio de los Duques, situat entre la Gran Vía, la Puerta del Sol i el Palacio Real, és el lloc elegit pels cuiners per portar a la capital l’esperit culinari del seu Dos Cielos barceloní. De fet, la nova seu heretarà el nom del local matriu i bona part de la seva carta, que compartirà bastants plats amb la que ofereixen a la planta 23 del Meliá Sky Barcelona. «Però donant-hi un toc castís», adverteixen.

Aquí s’atreveixen amb els callos a la madrilenya, tot i que els seus seran de bacallà.

«Realment va ser el local el que ens va animar a decidir-nos. Quan vam veure la màgia que tenia aquest lloc, no ens ho vam pensar dues vegades», expliquen els cuiners en un espai que va ser concebut a mitjans del segle XIX per albergar les cavallerisses del palau dels ducs de Granada de Ega i que avui és un local gastronòmic d’avantguarda amb regust de passat.

Notícies relacionades

De fet, els xefs es van implicar en la restauració perquè el local conservés l’esperit original del lloc. El terra del saló principal, de vidre, acer i fusta, s’eleva mig metre sobre la calçada granítica de l’estable. Les golfes acullen un reservat on 20 comensals es poden reunir al voltant d’una taula gegant feta amb fusta de les mateixes cavallerisses. L’enorme lona a l’estil de Velázquez que presideix la sala recorda l’amor per l’art que professaven els ducs.

LA MATEIXA CUINA

«El disseny del local no té res a veure amb el nostre restaurant de Barcelona, però la cuina serà la mateixa; basada en el sabor, l’estètica i els productes de temporada», afirmen. Els germans Torres asseguren que ara pren sentit el nom del seu restaurant: «Pensem unir el cel Madrid amb el de Barcelona».