SINGLADURA GASTRONÒMICA
Els bessons Torres porten el Dos Cielos a Madrid
Els cuiners inauguren un restaurant a les antigues cavallerisses d'un palau convertit en hotel de luxe al centre de la capital

fcasals36850066 madrid 12 01 2017 sociedad los hermanos javier y sergio 170112184039
Els havien temptat en un munt d’ocasions, però els germans Javier i Sergio Torres, xefs del Dos Cielos de Barcelona (una estrella Michelín), es resistien a fer el salt a Madrid fins a trobar el lloc que s’adeqüés a la idea de restaurant «perdurable en el temps i extern a les modes» que, segons les seves mateixes paraules, sempre han defensat.
Aquest lloc ja l’han trobat. Des d’ahir a la nit és possible degustar les exquisideses dels bessons més televisius de la gastronomia espanyola, presentadors del programa 'Torres en la cocina' de TVE, al centre de Madrid.
COM A BARCELONA PERÒ AMB CALLOS A LA MADRILENYA
L’hotel Gran Meliá Palacio de los Duques, situat entre la Gran Vía, la Puerta del Sol i el Palacio Real, és el lloc elegit pels cuiners per portar a la capital l’esperit culinari del seu Dos Cielos barceloní. De fet, la nova seu heretarà el nom del local matriu i bona part de la seva carta, que compartirà bastants plats amb la que ofereixen a la planta 23 del Meliá Sky Barcelona. «Però donant-hi un toc castís», adverteixen.
Aquí s’atreveixen amb els callos a la madrilenya, tot i que els seus seran de bacallà.
«Realment va ser el local el que ens va animar a decidir-nos. Quan vam veure la màgia que tenia aquest lloc, no ens ho vam pensar dues vegades», expliquen els cuiners en un espai que va ser concebut a mitjans del segle XIX per albergar les cavallerisses del palau dels ducs de Granada de Ega i que avui és un local gastronòmic d’avantguarda amb regust de passat.
Notícies relacionadesDe fet, els xefs es van implicar en la restauració perquè el local conservés l’esperit original del lloc. El terra del saló principal, de vidre, acer i fusta, s’eleva mig metre sobre la calçada granítica de l’estable. Les golfes acullen un reservat on 20 comensals es poden reunir al voltant d’una taula gegant feta amb fusta de les mateixes cavallerisses. L’enorme lona a l’estil de Velázquez que presideix la sala recorda l’amor per l’art que professaven els ducs.
LA MATEIXA CUINA
«El disseny del local no té res a veure amb el nostre restaurant de Barcelona, però la cuina serà la mateixa; basada en el sabor, l’estètica i els productes de temporada», afirmen. Els germans Torres asseguren que ara pren sentit el nom del seu restaurant: «Pensem unir el cel Madrid amb el de Barcelona».
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- El Govern aprovarà l’embargament dimarts després de superar els esculls
- El Rei agraeix a Al-Sisi el seu paper per a un alto el foc a Gaza
- Natalia de Santiago, experta en finances: "A Espanya hi ha moltíssima aversió al risc, gent poruga que els ho transmet als seus fills"
- Cas Koldo El jutge manté pres Santos Cerdán tot i que avança que sortirà abans de complir sis mesos a la presó
- Tribunals Sandro Rosell davant la jutge del cas Negreira: «amb 250 euros per informe com podem comprar àrbitres»
- Urbanisme i educació Més de la meitat de les escoles de la metròpolis de Barcelona conviuen amb entorns «crítics» per a la salut dels nens
- Noves inversions La modernització dels aeroports catalans: més espai a la pista i millors accessos