Marcela Temer vol exercir de primera dama

La dona, 43 anys més jove que el nou president del Brasil, no vol que la segueixin veient com una dona trofeu i es dedicarà a "àrees socials"

earevalo35338500 bog700   bogot   colombia   31 08 2016   fotograf a de archi160901193050

earevalo35338500 bog700 bogot colombia 31 08 2016 fotograf a de archi160901193050 / CADU GOMES

2
Es llegeix en minuts
ELISA ARÉVALO / BARCELONA

La primera dama del BrasilMarcela Temer, de 33 anys, no vol seguir sent mestressa de casa, encara que és el que ha fet des que es va casar amb Michel Tener, que el 23 de setembre en farà 76. Efectivament són 43 anys de diferència, "encara que l'edat no és obstacle", és una de les seves frases preferides. L'interès per ella es va disparar des del mateix moment en què l'expresidenta Dilma Rousseff va haver d'abandonar el primer càrrec governamental. Fins llavors, era pràcticament una desconeguda. En els últims tres mesos, des que el seu marit va assumir la presidència del país de forma interina fins a la seva investidura aquesta setmana, només ha participat en dos actes oficials.

Marcela Tedeschi Araújo, el seu nom de soltera, té el repte de rebel·lar-se davant l'etiqueta de dona frívola, que és com la veuen fins ara molts brasilers, i pretén treballar en "àrees socials". Encara que la posició de primera dama no està regulada al Brasil, és possible que Marcela col·labori activament en un programa del Ministeri de Desenvolupament Social d'ajuda a menors. 

Segons alguns mitjans i salvant les distàncies, la seva inspiració és Michelle Obama, la dona de Barack Obama. 

AMOR DE TELENOVEL·LA

La seva història amb Michel Temer sembla de telenovel·la. Es van conèixer quan ella tenia 19 anys i va anar, amb un oncle seu, a un acte polític en què ell participava. Es va voler fer una foto amb Michel i la resta va anar rodada. La mare va donar el vistiplau a la relació i l'any següent, el 2003, es van casar en una cerimònia íntima a la qual només van assisir 13 convidats. 

En el seu passat consta que va quedar segona en el concurs de Miss Paulina 2003, la ciutat on va néixer, a uns 500 quilòmetres a l'interior de l'estat de São Paulo. I que també es va presentar a Miss Campo. També que va estudiar Dret, encara que no va acabar els estudis i tampoc ha exercit. També va treballar com a recepcionista en un diari de Paulina que ja no existeix. 

"MARE I MESTRESSA DE LA LLAR"

La seva vida de casada ha sigut discreta. "És mare i mestressa de la llar". Així la va definir la revista 'Veja'. Marcela i Michel són pares de Michel, que anomenen Michelzinho, un nen que ara té 7 anys. Les seves rutines inclouen visitar centres comercials, establiments de bellesa i perruqueries. Quan es fa cua, se li pot veure a la part posterior del coll un tatuatge amb el nom de Miguel. Segons diuen, el flamant president del Brasil li ha dedicat "ardorosos poemes".

Notícies relacionades

El que no sembla haver agradat a la parella presidencial és que la premsa rosa brasilera hagi qualificat Michel d'home "amb molta sort" per estar casat amb una dona "atractiva, discreta i casolana", un perfil que és evident que contrasta enormement amb el de la destituïda Dilma Rousseff.

En el passat recent del Brasil, Ruth Cardoso, dona de Fernando Henrique Cardoso, va ser molt activa en tasques socials. En canvi, Marisa Letizia Lula da Silva, la dona de Lula da Silva, es va mantenir en un paper secundari durant el mandat del seu marit.