NOVES DADES SOBRE LA MORT DEL MÚSIC

El medicament que va matar Prince estava en un flascó mal etiquetat

El fentanil que li va provocar la sobredosi accidental és 50 vegades més potent que l'heroïna

El medicament que va matar Prince estava en un flascó mal etiquetat

CHRIS PIZZELLO (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
A. ROCASALVA / EL PERIÓDICO

Els resultats de l'autòpsia del Prince difosos al juny van revelar que havia mort d'una sobredosi accidental de fentanil, un medicament 50 vegades més potent que l'heroïna. Però les noves dades sobre la investigació de la mort de l'artista evidencien que aquestes pastilles no eren a l'envàs correcte.

Segons fonts policials, la potent droga estava en un envàs etiquetat amb el nom de 'Watson 385', que devia haver contingut una barreja d'acetaminofén (paracetamol) i hidrocodona, destinats al tractament del dolor lleu o moderat, l'artritis reumatoide i la tos (el cantant havia sofert una forta grip les setmanes anteriors a la seva mort). 

En canvi, el contingut d'aquest envàs, i el d'altres com les aspirines o el de la Vitamina C, havia sigut substituït per fentanil, un fort medicament de la família dels narcòtics que està fent estralls als Estats UnitsQuan s'oculta en dragees falses, els consumidors no sempre saben que l'estan ingerint, cosa que incrementa el risc de mort per sobredosi.

UN MEDICAMENT PERILLÓS

Notícies relacionades

El fentanil és un derivat sintètic de l'opi, utilitzat per alleujar el dolor intens agut i crònic, sempre sota control mèdic ja que el seu consum continuat provoca dependència i síndrome d'abstinència si es retira bruscament. En cas de sobredosi causa rigidesa de la paret toràcica, abdominal, del coll i les extremitats; impossibilita la respiració i pot causar un coma i la mort.

No obstant, l'historial clínic de Prince, de 57 anys, ha revelat que no tenia cap recepta per a aquest tipus de substància a l'estat de Minnesota dels 12 mesos abans de morir. Això ha suscitat diversos interrogants als investigadors sobre com va aconseguir aquesta droga i com van ser les hores anteriors a la seva mort.