ADÉU A UNA ICONA DE LA MÚSICA

Prince, incinerat en la intimitat

La portaveu del cantant anuncia una "celebració musical" del llegat del geni de Minneapolis

Tres dels seus discos, entre els 10 més venuts als Estats Units

fimedio33662488 file  in this feb  4  2007  file photo  prince per160425122502

fimedio33662488 file in this feb 4 2007 file photo prince per160425122502 / Alex Brandon

2
Es llegeix en minuts

Segueix sent un misteri el motiu de la mort de Prince. Mentre s'especula amb diverses causes (es descarta la mort violenta, no hi havia raons perquè se suïcidés i el seu cunyat afirma que els seus últims sis dies els va passar treballant sense parar), les restes del cantant han sigut incinerades en una cerimònia privada a la seva mansió estudi de Paisley Park, als afores de Minneapolis. Gelós com era de la seva intimitat, ningú sap, excepte els seus amics i familiars, on s'han escampat o guardat les cendres del músic.

La seva família es va reunir el cap de setmana i va celebrar, dissabte a la tarda, un funeral en la seva memòria. Així ho va comunicar la portaveu de PrinceIvette Noel-Schure. "Fa unes hores, Prince ha sigut recordat per un petit grup dels seus més pròxims: família, amics i els seus músics, en una cerimònia privada i bonica per donar-li un adéu afectuós". Els resultats de l'autòpsia feta divendres, un dia després de la inesperada mort del cantant, als 57 anys, es donaran a conèixer d'aquí "almenys quatre setmanes", ha explicat Noel-Schure.

Mentrestant, se succeeixen els homenatges a la seva figura. I encara queda una "celebració musical" del llegat de Prince, però no se'n coneixeran els detalls fins als pròxims dies, segons ha anunciat la portaveu del cantant. Abans, 'Saturday night live' li va dedicar el programa d'aquesta setmana, amb un especial d'una hora en què es van recuperar les aparicions de Prince en el xou (la primera és del 1981) i el presentador, Jimmy Fallon, li va dedicar el monòleg. 

SPRINGSTEEN, ELTON JOHN, LADY GAGA... I JUSTIN BIEBER

Bruce Springsteen va interpretar 'Purple rain' amb la E Street BandBruce SpringsteenPurple rain en el concert que va fer dissabte a Nova York. Elton John el va recordar durant la seva actuació a Las Vegas i va explicar que es creuava amb ell als ascensors dels hotels de Las Vegas, al matí ben d'hora, quan el britànic matinava per anar a jugar a tennis i el nord-americà tornava de les seves llargues nits. "T'estimem, et celebrem i et trobarem a faltar", va dir abans de tocar.

Lady Gaga també ha recordat el geni de Minneapolis. Al seu compte d'Instagram ha deixat frases emotives com aquesta: "Te n'has anat amb Déu aviat, ell et necessitava allà dalt per innovar el cel".

Notícies relacionades

Però no tot han sigut elogis i lloances. Justin Bieber, fidel al seu gust per la polèmica, ha sigut durament criticat per fer un comentari sobre Prince en què va insinuar que no n'hi ha per a tant amb la seva fama. El guitarrista de California Breed, Andrew Watt, va escriure a Instagram que Prince era "l'últim dels grans intèrprets", i el canadenc va respodre: "Bé, no és l'últim gran artista". El seu comentari ha despertat nombroses reaccions en contra, moltes insultant-lo. 

TRES DISCOS ENTRE ELS MÉS VENUTS ALS EUA

La família de Prince tindrà el consol per les mostres d'estimació de col·legues del músic i fans, que s'ha constatat a nivell de vendes de discos. En la llista dels àlbums més venuts als Estats Units s'hi han col·locat tres dels seus treballs. 'The very best of Prince', publicat el 2001, ha arribat al número u, seguit per l'emblemàtic 'Purple rain' (1984), mentre que el triple disc 'The hits/The B-sides' (1993) és sisè. Només el raper Nelly, el 2004, havia copat els dos primers llocs de la llista de vendes amb els àlbums 'Sweat' i 'Suit'.

Temes:

Prince Música