El Combinat de l'Any, un còctel amb gust català

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

La gala del Català de l'Any sempre acaba igual. Igual de bé. Amb els convidats disfrutant d'un bon còctel mentre comenten què els ha semblat el guanyador del reconeixement i quina ha sigut la tapa que més els ha agradat (la frase que més se sent entre els grups és «em costa dir-ne només una»). Per acompanyar el moment més relaxat de la nit, quan ja s'han passat els nervis per saber qui guanyarà i s'ha satisfet la gana, Coca-Cola prepararà una beguda especial: el Combinat de l'Any 2015.

Es pot avançar en aquestes línies quins són els ingredients, però serà difícil reproduir-lo a casa perquè no tindran la màgia dels professionals que l'han de servir. En qualsevol cas, aquesta és la recepta: s'ha de refredar la copa amb tres glaçons de gel i retirar l'excés d'aigua. Afegir 5 centilitres de Ron Bacardí 8 anys i una cullerada de xarop d'avellana de Reus i vainilla. Serviu una ampolla ben freda de 8 unces de Coca-Cola en qualsevol de les seves varietats amb l'ajuda d'una cullera i perfumeu-ho amb un twist de taronja d'Alcanar.

Notícies relacionades

Aquest còctel s'inspira en els mateixos valors que reconeix el premi Català de l'Any: excel·lència, innovació constant i assenyada, i sensibilitat des del punt de vista dels valors catalans. El Combinat de l'Any s'elabora prenent com a base la Coca-Cola, el refresc més popular entre els catalans des de mitjans del segle passat, i el rom Bacardí, produït per una família de Sitges que se'n va anar a fer les Amèriques i va tenir èxit, representant el tarannà emprenedor i internacional de la nostra societat.

I per donar-li un toc aromàtic propi, res millor que dos productes de la terra com les taronges d'Alcanar i les avellanes de Reus i la vainilla.

Temes:

Gastronomia