DESPRÉS DE LA TRAGÈDIA DE SAN BERNARDINO

Obama, Aniston, Vergara, Moore i J. Fox, contra les armes

Veus del cine i la música demanen en un vídeo "posar fi a la violència armada"

’We can end gun violence’ és el lema de la campanya i el vídeo que protagonitzen celebritats de Hollywood, músics i fins i tot el president dels EUA per demanar el final de la violència armada. / periodico

1
Es llegeix en minuts

Celebritats de Hollywood com Jennifer Aniston, Sofía Vergara, Amy Schumer, Julianne Moore Michael J. Fox intervenen en un vídeo per demanar la fi de la violència armada als EUA.

El missatge, que es repeteix de manera constant al vídeo a través de veus com les de Kevin Bacon, Debra Messing, Sarah Silverman, Spike Lee, Michael Stipe, Nick Offerman, Megan Mullally, Adam Scott i Amanda Peet, entre altres, és senzill i directe: "Podem posar fi a la violència armada" (WeCanEndGunViolence.org).

Aquesta iniciativa, en què també intervé el president nord-americà, Barack Obama, arriba just abans del tercer aniversari del tiroteig a l'escola Sandy Hook, Newtown (Connecticut), on van morir assassinats a trets 20 nens i 6 dones.

I es produeix poc després del tiroteig del dia 2 a San Bernardino (Califòrnia), on dos suposats seguidors del grup gihadista Estat Islàmic (EI) van matar 14 persones i en van ferir 21, en el pitjor acte terrorista al país des dels atacs de l'11 de setembre del 2001.

PLATAFORMA DE BLOOMBERG

El vídeo va ser divulgat per Everytown for Gun Safety, una plataforma sense ànim de lucre liderada, entre altres, per l'exalcalde de Nova York Michael Bloomberg, que es va crear el 2006 per abordar el problema de les armes als Estats Units.

"El fet que els nord-americans tenen 20 vegades més possibilitats de morir assassinats per violència armada que gent en qualsevol altre país desenvolupat és inacceptable", ha dit en un comunicat Colin Goddard, supervivent del tiroteig del 2007 a Virginia Tech, que va causar 32 morts, i membre de la plataforma.

"Però, junts, els americans s'estan aixecant i lluitant, i aquest nou vídeo envia un missatge clar sobre la nostra unió per ajudar a acabar amb la violència armada. El moviment al voltant de la seguretat sobre les armes ha crescut enormement durant els últims anys i estem guanyant", ha afirmat Goddard.

EL PODER DE LA GENT

Notícies relacionades

Al portal WeCanEndGunViolence.org hi apareix un missatge en què s'afirma que, a vegades, "acabar amb la violència armada pot semblar impossible", per recalcar a continuació el poder de la gent per unir-se en contra d'aquest problema.

"Units podem salvar vides. Volem un futur lliure de violència armada", s'explica a la web, on també s'anima els que recolzin aquest missatge a gravar la seva pròpia contribució amb les frases "We can" ("Nosaltres podem") o "End gun violence" ("Acabar amb la violència armada").