DEBUT A LA CUINA DEL TÈCNIC CULER

Els xefs acompanyen Rexach als fogons

Els xefs acompanyen Rexach als fogons_MEDIA_1

Els xefs acompanyen Rexach als fogons_MEDIA_1 / MÒNICA TUDELA

1
Es llegeix en minuts

Carles Rexach va demostrar ahir que és un home de paraula. Fa dos anys, durant la presentació del seu llibre Ser del Barça és…, l'exjugador i extècnic blaugrana va acceptar el repte del xef Ferran Adrià i la periodista Pilar Calvo de cuinar per primer cop en la seva vida quan el Barça tornés a guanyar la Champions. I tot just quatre dies després d'haver-la tornat a conquistar, ho va complir.

Amb la camisa arremangada i un davantal amb la llegenda Charly xef, es va posar mans als fogons amb la Copa d'Europa i el cuiner Jordi Jacas, del Molí de l'Escala (una estrella Michelin), amb qui va elaborar un suquet davant l'atenta mirada d'un jurat d'excepció: un dream team format per Adrià, Carme Ruscalleda, Paco Pérez, Carles Abellan, Nandu Jubany, Carles Tejedor, el masterchef David García Christian Escribà, la presidenta de l'Acadèmia dels 50 Millors Cuiners del Món, Roser Torras, i el periodista Albert Om.Mentre el chup chup obria la gana als convidats, Charly es va entretenir «remenant» amb la cullera. «Aquest cullerot hauria de ser més llarg», va exclamar entre rialles. Les mateixes que va provocar amb les seves anècdotes: «Quan la meva dona va dur per primer cop un microones, jo li vaig preguntar que per a què volíem un televisor a la cuina», va recordar. Després que Abellan anunciés que el dia 22 obrirà un Tapas 24 al Camp Nou, Adrià va alçar la veu per comparar el debut de Rexach amb el film de dibuixos animats Ratatouille. «¿Ets Rémy o el ratolí?», li va preguntar, abans de destacar que el millor d'aquest tan il·lustre principiant era «el seu estil, molt elegant, tal com jugava». M. Roca