Consells per a una pell sana i protegida dels estralls del sol

La doctora Coloma proposa els actius imprescindibles per a l'estiu

Pèsols, pastanagues i búrgul.

Pèsols, pastanagues i búrgul.

1
Es llegeix en minuts

La doctora Laura Coloma, especialista en medicina natural i nutrició Ortomolecular aconsella alguns dels actius imprescindibles per a l'estiu amb els quals mantenir la pell sana i protegida dels estralls del sol.

"L'Omega 7 es troba en l'oli d'arç groc i posseeix una acció regeneradora, antiinflamatòria i antioxidant", subratlla la facultativa. Entre els aliments rics en Omega 7, Coloma cita "la mantega, l'alvocat, el curry, l'oli d'oliva, el formatge parmesà, formatges blaus gouda i cheddar, rovell d'ou, nous de macadàmia. No obstant la quantitat més gran es troba en productes d'origen marí com els fruits de mar, l'areng de l'oceà pacífic i aliments d'origen asiàtic com l'anguila japonesa, l'ikura i el sujiko".

Segons l'especialista, el oli de llavors de Goji "és molt apreciat per prevenir l'envelliment cutani; estimula també l'oxigenació cel·lular i així restaura el mantell hidrolipídic de la pell, aportant més lluminositat, elasticitat i fermesa. Aquest oli té a més un efecte despigmentant, cosa que ajuda a prevenir les taques senils", afirma.

Notícies relacionades

Així mateix, argumenta que "el betacarotè és un precursor de la vitamina A, que manté la hidratació i l'elasticitat de la pell; és important per a la cicatrització de ferides i també afavoreix la síntesi de melanina, filtre natural de la radiació ultraviolada" i afegeix que "els espinacs, pastanagues, ordi, créixens, pebrot, remolatxa, col de cabdell blanca xinesa i col arrissada són rics en betacarotè".

La nutricionista insisteix en la importància de les vitamines E i C. "La vitamina C augmenta els nivells de Glutation, un gran compost antiradical que protegeix les membranes i estimula la síntesi de col·lagen de la dermis". Com a aliments rics de vitamina C, Coloma assenyala les verdures, fruites, cereals, fetge, ànec, pollastre, peix i marisc. Mentre que la vitamina E, "reparen el dany de la radiació ultraviolada i participa en el transport i emmagatzematge de la vitamina A. El pernil, fetge de gall dindi, mantega, ous, fruita seca; verdures, fruites i els cereals integrals són alguns dels aliments més rics en aquesta vitamina", acaba dient.