PROPOSTA TELEVISIVOGASTRONÒMICA

El suculent menú carnívor de 'Hannibal'

La tercera temporada es presenta amb plats al·lusius a la telesèrie

Bistec de luxe.

Bistec de luxe. /

1
Es llegeix en minuts
JUAN MANUEL FREIRE / MADRID

Menys vista del que caldria, Hannibal és una sèrie luxosa en tots els aspectes: factura impecable, grans actors (Mads Mikkelsen fins i tot aconsegueix que ens oblidem d'Anthony Hopkins amb el seu Lecter més cool i sibil·lí), i també experta cuina. Entre els plaers prohibits de la sèrie figura veure els plats dolorosament suculents que prepara el dolent central amb carn de dubtosa procedència (o no tan dubtosa: se sol saber de qui és).

Vam assistir a la preestrena a Madrid de la seva tercera temporada, que arribarà a AXN el 5 de juny vinent, només 24 hores després de la seva estrena als EUA. Sense entrar en spoilers, direm que la sèrie manté el seu magnetisme i fins i tot s'atreveix a anar més enllà a nivell visual: no és tele, és pur cine. Dirigeix l'arrencada Vincenzo Natali, l'autor de la pel·lícula de culte Cube.

La cuina, per una altra part, per a mal del nostre estómac, torna a tenir-hi un gran paper. Tot té un aspecte sucós (no en va Hannibal compta com a assessor culinari amb José Andrés), però així que recordem les fonts càrnies, l'apetit decau.

NOU ESPAI CULINARI / Després d'acabar el capítol arriba l'hora de provar sort a l'Academia del Despiece, un espai culinari amb poca comparació que des de la seva obertura al gener s'ha convertit en lloc de pelegrinatge per a comensals aventurers. Els ingredients del seu menú serien, potser, qualificats de convencionals per Hannibal Lecter, però fins i tot aquest hauria d'aprovar la proposta com a innovadora.

Notícies relacionades

Cada tres mesos, l'Academia proposa un curs d'una mica més de dues hores durant les quals un prepara i menja els seus propis plats, sovint a base d'ingredients que podem ser incapaços de reconèixer. Es fan servir pinces, culleres inexistents a la majoria de cuines, bufadors de diverses mides… Sempre seguint instruccions en una pantalla i sota la supervisió de gent que sí que sap el que es fa. I amb què s'ha fet, cosa que expliquen un cop has deglutit cada experiment.

El menú (o l'experiència) de cada trimestre és gairebé secret. Els mòbils es prohibeixen per fer més sorprenent l'experiència a futurs candidats de l'Academia. En realitat, la mitjana que il·lustra aquestes línies pertany al trimestre passat. Però la carn torna a estar present en l'actual. La llàstima, diria Hannibal-Mads, és que no provingui del gènere humà.