una impostora de pel·lícula

Anna Allen broda el paper de la seva vida

L'actriu catalana revoluciona les xarxes amb mentides sobre el seu currículum

Anna Allen, amb les botes de Sophie Bush, amb Matt Bomer als Oscars, i amb els actors de’The big bang theory’.

Anna Allen, amb les botes de Sophie Bush, amb Matt Bomer als Oscars, i amb els actors de’The big bang theory’.

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

alguns diran que és la versió femenina del petit Nicolás en el món de la faràndula, però no. Anna Allen no es fa fotos amb estrelles de Hollywood. Se les inventa. Igual que el seu currículum. Fa fotomuntatges. És una actriu que fa servir el retoc digital per fer veure que es fa amb els actors més desitjats del planeta, que ha participat en The big bang theory i que, fins i tot, ha estat a l'alfombra vermella dels Oscars.

Alguns mitjans es van creure les mentides fins que es va descobrir la veritat. A continuació, ella va esborrar els seus perfils a les xarxes socials, tot i que ha sortit un compte a Twitter amb el seu nom que parodia els seus enganys amb mems i missatges molt originals del tipus «menjant unes braves amb Beyoncé». En un dels tuits diu que tot el que sap ho ha après d'un vídeo que acompanya el tuit: un tutorial de Photoshop per a principiants.

Per això alguns dubten de tot el seu currículum encara que és cert que ha participat en Cuéntame cómo pasó (era la nòvia universitària i comunista de Toni Alcántara les primeres temporades), La Riera (va interpretar en un flash back el personatge de propietària del restaurant que encarna Mercè Sampietro quan era jove) i Antígona, representada al Festival de Mèrida. Poc més se'n sap. Que va néixer a Salt (Gironès) fa 32 anys i que als tres va anar a viure a Barcelona amb la família. Ara, els seus fotomuntatges i els d'altres internautes inunden les xarxes.

Notícies relacionades

El diari Daily Mail li ha dedicat en la versió on line un reportatge en què exhibeix les fotos originals que ella falseja després amb el seu nom. Un exemple és la invitació que va rebre Lupita Nyong'o per als Oscars i que ella mateixa va instagramejarAllen, com aquell qui res, va fer la seva versió i la va compartir a la xarxa social fent veure que també havia sigut convidada. També es va fer amb una foto amb les botes de Balenciaga que suposadament eren seves però que en realitat pertanyien (la foto també) a Sophie Bush (Chicago Fire, Nip/Tuck). És més, va arribar a assegurar a La ventana (SER) que havia fet un cameo The big bang theory i va aparèixer a Pasapalabra explicant que tenia un paper a la sèrie White collar, amb Matt Bomer, que va estar a punt de ser el protagonista de Cincuenta sombras de Grey. Al seu Instagram hi penjava extractes de suposades entrevistes parlant dels seus èxits professionals i projectes com una sèrie a la BBC.

A les xarxes socials s'ha usat la seva figura per incloure-la en mems en què apareix en la imatge mítica de Titanic amb Kate Winslet i el selfie de l'any passat als Oscars en què sortien Bradley Cooper, Ellen DeGeneres i companyia. Ella, ara, ha desaparegut del mapa. Se l'espera perquè expliqui la veritat.