DIES DE DOLOR PER A LA 'PRETTY WOMAN'

Un altre cop abans dels Oscars per a Roberts

La seva mare mor els dies previs a la gala, com la seva germana l'any passat

Julia Roberts, en l’estrena de ’Duplicity’ a Nova York, el 2009.

Julia Roberts, en l’estrena de ’Duplicity’ a Nova York, el 2009. / AP / PETER KRAMER

2
Es llegeix en minuts
ALBA LÓPEZ / BARCELONA

La vida personal i professional de Julia Roberts, la qui una vegada va ser la nòvia d'Amèrica, no aixeca el cap. La seva germana es va suïcidar fa un any i ara ha mort la seva mare. Betty Lou Motes va morir dijous amb 80 anys després d'una llarga lluita contra el càncer de pulmó que li van diagnosticar el 2013. Motes era la seva mare, però també la seva confident i amiga. La coneixia més que ningú al món. Per això, quan li va dir: «Mama, vull ser actriu», a ella no l'hi va sorprendre gens ni mica. O almenys això creia. Des de ben petita, Julia Roberts va saber que volia seguir els passos de la mare, que tenia una acadèmia d'interpretació. Encara que també va saber que no volia ser una actriu mediocre ni corrent, i ho va aconseguir enamorant la càmera amb Pretty woman.

I ara, la trista notícia s'acarnissa amb duresa tant en la seva vida privada com en la seva carrera, que últimament ha passat sense pena ni glòria. Un altre cop que se suma al que va rebre el 9 de febrer de l'any passat, quan la seva germana, Nancy Montes, de 37 anys, es va suïcidar ingerint una sobredosi de fàrmacs a Los Angeles. La dona va deixar una nota on assegurava que s'havia matat per les crítiques i la crueltat de Julia Roberts davant dels seus problemes de pes.

El preu de la fama, el preu de la perfecció amb les seves llums i ombres, que van provocar disputes entre les dues germanes, va acabar com una tragèdia victoriana. L'estrella va decidir no assistir al dinar de candidats als Oscars de l'any passat, tot i estar nominada com a millor actriu per Agost. Però sí es va presentar a la gala de premis.

Notícies relacionades

L'any passat, Roberts va participar en el telefilm The normal heart sobre la conscienciació de la sida. Una interpretació que podria pertànyer a un dels episodis de les interminables temporades d'Anatomia de Grey. Aquest any, estava rodant The secret in their eyes amb el seu marit, Danny Moder, abans de conèixer la fatídica notícia de la desaparició de la seva mare. L'actriu hauria d'haver començat a rodar la pel·lícula Money monster al costat de George Clooney, sota les ordres de Jodie Foster, però de moment és un projecte que es queda en l'aire. Així, doncs, els seguidors de Roberts hauran d'esperar una mica més del que pensaven esperar inicialment.

Després de la mort de la seva mare, no seria gens estrany que l'estrella fos baixa a la gala dels Oscars, que se celebrarà al Teatre Dolby de Los Angeles dilluns a la matinada. Si és així, l'alfombra vermella trobarà a faltar la nova cara publicitària de Givenchy, ja que aquest any podria veure la gala des del sofà de la seva mansió de Beverly Hills, acompanyada pels seus en un moment tan trist per a ella.