CITA TRADICIONAL DE LA SETMANA SANTA

Joan Carles reapareix a la foto del Diumenge de Pasqua de la família reial

El Rei, la Reina, els Prínceps i la infanta Elena assisteixen a la missa a la catedral de Palma

La família reial va a la missa de Pasqua a la catedral de Palma de Mallorca. / AFP / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts

Els reis d'Espanya, els prínceps d'Astúries amb les seves filles, Elionor Sofia, i la infanta Elena han assistit aquest diumenge a la catedral de Palma a la missa de Pasqua, coincidint amb la seva estada a l'illa amb motiu de la Setmana Santa.

Els Reis i la seva família han rebut aplaudiments del mig miler de turistes que esperaven la seva arribada i la seva sortida del temple, i que han cridat diversos "visca Espanya" i "visca el Rei", i també han dit "guapa" a la Reina, segons l'agència Efe.

El president de les Balears, José Ramón Bauzá, i la presidenta del Consell de Mallorca, María Salom, han rebut la família reial minuts abans del migdia al portal principal del temple gòtic mallorquí, on ha oficiat la missa el degà de la catedral de Mallorca, Joan Bauçà.

L'any passat, Joan Carles no hi va poder assistir ja que es recuperava a Madrid de l'operació a què havia estat sotmès.

Centenars de turistes

Com sol ser habitual cada any, uns quants centenars de turistes s'han congregat amb mòbils i càmeres fotogràfiques abans i després de la missa als voltants de la façana principal de la catedral per observar l'arribada de la família reial, a qui tots volien fotografiar.

Joan Carles SofiaFelipLetizia i les seves filles i la infanta Elena han posat somrients davant els mitjans gràfics abans d'accedir a la catedral.

La Setmana Santa i l'estiu són alguns dels períodes en què Joan Carles, Sofia i part de la família reial passen uns dies a Mallorca, al palau de Marivent. A les fotos de cada any d'aquestes estades es poden repassar els canvis a la Zarzuela, com el divorci dels ducs de Lugo, Jaime de Marichalar Elena de Borbó, i el desterrament del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, després de conèixer-se les seves presumptes irregularitats al capdavant de l'Institut Nóos.

L'agenda de Joan Carles

Després del seu viatge recent als Emirats Àrabs Units Kuwait per impulsar les relacions comercials d'Espanya, el Monarca reprendrà aquest dilluns la seva agenda oficial a Madrid.

Notícies relacionades

Dimecres, els Reis presidiran l'entrega del premi Cervantes a l'escriptora mexicana Elena Poniatowska i diumenge que ve, dia 27, assistiran a Roma a la beatificació dels papes Joan XXIII i Joan Pau II, i probablement mantindran una audiència el dilluns 28 amb el papa Francesc.

L'endemà, Joan Carles prosseguirà amb la seva agenda de treball, que el tornarà a  conduir a l'estranger, en concret a Oman Bahrain, un viatge en què estarà acompanyat per diversos ministres i empresaris espanyols. L'objectiu és impulsar la cooperació política i els projectes espanyols en sectors com infraestructures, defensa i energies renovables.