Tom Hanks pateix diabetis tipus 2, la més comuna

L'actor revela que podrà controlar la malaltia amb alimentació saludable, activitat física i exàmens de glucosa

Tom Hanks, el setembre passat, a Califòrnia.

Tom Hanks, el setembre passat, a Califòrnia. / REUTERS / PHIL McCARTEN

1
Es llegeix en minuts

L'actor nord-americà Tom Hanks va revelar durant una intervenció en el programa de televisió 'Late Show With David Letterman', del canal CBS, que pateix diabetis tipus 2.

El guanyador de dos Oscars va comentar que recentment el seu metge el va informar que havia passat d'un estat prediabètic a tenir la malaltia. "Em va dir: '¿saps aquests nivells alts de sucre a la sang que tens des dels 36 anys? Bé, doncs t'has graduat. Ara tens diabetis tipus 2, jove'", va comentar l'intèrpret.

La diabetis de tipus 2, també anomenada no insulinodependent, és la més comuna i es deu a una utilització ineficaç de la insulina, que regula la quantitat de sucre en la sang, i se sol manifestar en edat adulta, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Aquest tipus representa el 90% dels casos mundials i es deu en gran mesura a un pes corporal excessiu i a la inactivitat física.

Notícies relacionades

Tot i que Hanks va aparèixer prim en el programa de televisió, el seu pes ha fluctuat al llarg dels anys per exigències dels papers que va acceptar en el cine. Criden especialment l'atenció els casos de 'Cast Away' (2000) o 'Philadelphia' (1993), pel·lícules per a les quals es va aprimar de forma notable.

Hanks va indicar que la malaltia es pot controlar amb una alimentació saludable, activitat física i exàmens de glucosa en la sang.