LA DISSENYADORA FIRMA ELS VESTITS DE NÚVIA DEL NOU ESPECTACLE DE LA COMPANYIA TEATRAL

La Cubana fitxa Rosa Clará

Jordi Milán i Rosa Clará (centre) posen ahir amb els actors de ’Campanades de boda’, vestits de nuvis.

Jordi Milán i Rosa Clará (centre) posen ahir amb els actors de ’Campanades de boda’, vestits de nuvis. / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

El taller que la dissenyadora de moda nupcialRosa Claráté a l'Hospitalet de Llobregat es va convertir ahir en coprotagonista de la presentació del nou espectacle de La Cubana. Els actors caracteritzats de modistes, hostesses i familiars d'una núvia a qui s'ha d'ajudar a triar el vestit per al gran dia,es van barrejar amb el personal de l'empresa. I és queClaráha tingut molt a veure ambCampanades de boda,una paròdia que retrata tota la parafernàlia i els intríngulis que envolten una cerimònia nupcial. La dissenyadora ha creat el vestit que portarà la protagonista a la festa. «Un casament és una gran obra de teatre. Un ritu ancestral present arreu del món», va assenyalarJordi Milán,director de la companyia que ha volgut reflectir què passa de cara a la galeria i què senten de debò les persones en un enllaç nupcial.

Com a Cegada de amoriUna nit d'òpera, entre d'altres, la nova comèdia musicalcubaneras'estrenarà al Teatre Tívoli el pròxim 2 de març. Aquest mateix diumenge, elDominical d'EL PERIÓDICO ofereix un gran reportatge sobre l'esperada producció (foto esquerra).

La història deCampanades de bodagira a l'entorn de la família Rius, amos d'un negoci familiar de flors amb una filla, Violeta, que s'ha enamorat a l'Índia de Vickram Sodhi. L'obra planteja temes que tots els que han decidit contraure matrimoni han viscut: l'elecció dels vestits, els detalls de la cerimònia, la disposició dels convidats a les taules del restaurant... Però també planteja conflictes relacionats amb la cultura, la religió, els diners i el sexe.

Actors habituals de La Cubana(Mont Plans, Jaume Baucis, Xavi Tena, Toni Torres, Maria Garrido, Meritxell Duró, Annabel Totusaus) i quatre noves incorporacions(Babeth Ripoll, Bernat Cot, Montse Amat i Oriol Burés)interpreten la trentena llarga de personatges que apareixen a l'obra esquitxada d'elements vodevilescos i costumistes. La participació del públic, les sorpreses, el color i la música són claus en el muntatge que se centra en «la fase preparatòria del casament» i la cerimònia que tant costa organitzar, com saben prou bé els especialistes en casaments que la família Rius ha contractat.

Notícies relacionades

¿La gent sortirà amb més o amb menys ganes de casar-se després de veure l'obra? «Casar-se és una cosa estupenda», va assegurar el director de La Cubana. «Firmes un contracte que t'uneix a una altra persona. Una altra cosa és que estiguis disposat a fer tot el que s'espera que facis quan et cases», va afegirMilán.Ell sempre va somiar muntar la de les seves amigues i mai va poder. Amb aquest xou ha complert el seu somni.

Vegeu el vídeo protagonitzat per La Cubana a http://www.e-periodico.cat